Любов от раз: Джордж Харисън и Пати Бойд

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На днешния ден, 21 януари, през 1966 година се случва сватба, която няма как да не предизвика интерес. Под венчило минават Джордж Харисън и Пати Бойд, която по-късно ще стане вдъхновителка и за хита „Лейла“ на Ерик Клептън.

Бойд е омъжена за Джордж Харисън от 1966 до 1977 и го вдъхновява да напише хита „Something“, както и „I Need You“. Ерик Клептън, солокитарист на „Крийм“, а впоследствие направил суперуспешна солова кариера, разкрива любовта си към Пати, още докато тя е омъжена за Джордж. Подвластен на чувствата си към Бойд, той пише легендарната си балада „Лейла”. Двамата се женят през 1979 г., но се развеждат 10 години по-късно.

През 1964 г. Пати е избрана за ролята на фенка ученичка във филма на Бийтълс „Нощ след тежък ден“. Тя не страда от бийтълс епидемията, просто нейният агент й е осигурил ангажимент. Когато на снимачната площадка се запознава с бийтълсите, веднага разбира, че Ленън е най-циничният, Пол е най-сдържаният, Ринго – най-милият, а Джордж – най-красивият мъж, който Пати Бойд е виждала през краткия си 19-годишен живот. Оказва се и най-смелият.

Още на първия снимачен ден по време на почивка Джордж сяда до нея и на втората реплика я кани на среща. Пати отказва, защото по това време си има сериозно гадже, пък и смята, че той се шегува. На втория ден Джордж отново я кани на среща и тя приема. „Това е Джордж Харисън, всички мечтаем за него, момичетата припадат, като го видят. Нямаш право да му отказваш!“ – заявява й нейна приятелка.

Резултат с изображение за patty boyle george harrison

На вечерята, след като й придържа стола, за да седне, Джордж и казва: „Искаш ли да се омъжиш за мен?“ Пати се засмива. Той, звездата, иска да се ожени за нея, Пати, с големите зъби с късметлийското разстояние между тях. Може би наистина е късметлийка. Но в края на вечерята той най-хладнокръвно повтаря въпроса си.

Двамата живеят заедно цяла година без годежи и годежни пръстени, а когато през 1966 г. решават да направят сватба, медиите разбират последни. Заглавията във вестниците са: Джордж и Пати: любов от пръв поглед. Тя е с типичната за 60-те панделка в разпуснатите коси, тесни джинси и елек от лисича кожа.

Навсякъде плъзват снимки от медения им месец на Бахамите, от партита, специални фотосесии. Те са почти деца и се обичат така, както можеш да обичаш само на 20. В автобиографичната си книга Пати Бойд пише, че и двамата са вярвали, че ще бъдат толкова влюбени и щастливи винаги.

Резултат с изображение за pattie boyd and rod weston

За съжаление това не се случва нито с бийтълса, нито с Ерик Клептън. Сега настоящият й избраник е строителният предприемач Род Уестън, който е с 10 години по-млад.

Откакто заживява с Род Уестън, Пати се отдава на фотографията и печели голям успех. Нейните творби се излагат навсякъде по света.

„Голяма късметлийка съм, че има толкова много красиви песни, написани за мен. Оценявам това. Въпреки че са минали толкова много години, сърцето ми се разтуптява, когато ги слушам“, споделя Пати Бойд.

Мануела Георгиева

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Любов с аромат на лавандула

Беше петък. Късният следобед бе времето, когато градът се изпълваше с оживление. Небето се обличаше в пурпурните си одежди и придаваше магически нюанси на...

Сидни Поатие: Най-трудно е да простиш на себе си

Ето какво споделя актьорът за себе си, за живота и за успеха: Хората, които живеят комфортен живот днес, трябва да помнят: третия свят е отделен...

Награда от „Берлинале“ за българката Маргарита Стойкова

Младата актриса Маргарита Стойкова бе отличена сред 10 европейски изгряващи звезди на 74-ия филмов фестивал „Берлинале“. Награда, която са печелили и звезди като Даниел...

Кралят на киното Робърт Олтман (видео)

Робърт Олтман не случайно е наречен Кралят на киното. След като засне култовия "Претапорте", а после и "Доктор Т. и жените", той дръзко хвърли...

Има такава любов

"Има обаче такава любов, която независимо дали ще се случи или не, променя съзнания, срива стени, върши чудо след чудо. Тази любов понякога адски...