„Три билборда извън града“ е разказ за уроците на съдбата (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Филмът е по кината от 23 февруари

Черната комедия „Три билборда извън града“ на Мартин Макдона, отрупана с награди и определяна като филм на годината, е по нашите кина от 23 февруари, съобщават разпространителите.

В звездния актьорски екип са Франсис Макдорманд, Уди Харелсън, Сам Рокуел, Аби Корниш, Лукас Хеджис, Джон Хоукс, Питър Динклидж.

След месеци без нито един арест за убийството на дъщеря й, Милдред Хейс (Франсис Макдорманд) предприема дързък ход, облепяйки три стари билборда на входа на града с провокативни послания, насочени към Уилям Уилаби (Уди Харелсън) – уважавания шеф на полицията. Когато неговият заместник Диксън (Сам Рокуел) – инфантилно мамино синче със склонност към насилие, е въвлечен в случая, спорът между Милдред и силите на реда се ожесточава. . .

„Реших наемателят на билбордовете да е една скърбяща майка и оттук нататък сценарият се пишеше почти сам. Милдред е силна, решена на всичко и буйна, но е съкрушена душевно. Това задвижи историята“, обяснява Макдона.

Резултат с изображение за three billboards outside ebbing missouri

Франсис Макдорманд си представя своята героиня физически донякъде като Джон Уейн, защото няма женски образ, който да е толкова близо до Милдред.

„Тя донякъде е като непознатия мъж в спагети уестърните, който пристига в едно градче, обикаля улицата и изпозастрелва всеки, който му се изпречи. Само че в случая единственото оръжие, което използва Милдред, е нейният ум“, казва актрисата.

„Джон Уейн се превърна в образец за Франсис, но според мен в нея има и по нещо от Брандо и Монтгомъри Клиф“, отбелязва режисьорът.

„Изглежда, че местните власти са твърде заети да тормозят чернокожи, вместо да се безпокоят за разкриването на истински престъпления. Помислих, че тези три билборда може да ги накарат да се концентрират върху работата си“, мотивира действията си Милдред.

На фокус във филма е конфликтът между нея и шефа на полицията. Историята е за войната между двама души, които донякъде са в правотата си, и именно това предизвиква толкова напрежение и засилване на драматичните тонове, по думите на Макдона. Докато напрежението ескалира, филмът изследва теми като разделението, гнева, моралните ценности.

Резултат с изображение за three billboards outside ebbing missouri

„Това, което се е случило с дъщерята на Милдред, е отвратително и ужасно. За мен най-важно беше да запазя стила на комедия, дори и прекалено черна, и да се уверя, че впуснала се в борбата срещу безнадежността на ситуацията, Милдред няма да загуби разсъдъка си“, казва Макдона. По думите му, това е най-трагичният сценарий на филм, който някога е писал, но той е посветен и на търсенето на надеждата.

„Отправната точка е доста тъжна, но има много елементи на комедия, а се надявам, че ще има и моменти, които ще трогнат всеки. Може би филмът отразява начина, по който аз гледам на нещата от живота. На моменти виждам тъгата, но винаги се опитвам да я съпоставя със светлата страна, добавяйки хумор, колкото и черен да е той, и се опитвам да се преборя с безнадежността“, коментира режисьорът.

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Жак Офенбах – виновникът за „развратното“ събличане в ритъма на канкан

Смята се, че канканът (или френският танц, както го наричат англичаните, на френски буквално – шум, суматоха) се е появил в Париж през 30­-те...

С най-дългия ден в годината започва празник до безкрай

Тази вечер, малко преди полунощ, настъпва астрономическото лято. Най-дългият ден в годината. Ден, който изпълва душите ни с очакване хубавото да се случи. Нищо не...

Ицко Финци ще представи днес книгата си „Пет пиеси, разказани от актьор“

Днес в кино "Влайкова" в 18.30 часа ще бъде представена книгата на Ицко Финци "Пет пиеси, разказани от актьор", съобщиха от екипа на издателя...

ДА гледаш и да виждаш

На днешния ден, 20 юни, през 1925 година от света на живите си отива едно от големите имена в психотерапията – Йозеф Бройер. Предлагаме...

Салман Рушси: Книгата е версия на света. Ако не я харесваш, я игнорираш.

Ахмед Салман Рушди е британски писател от индийски произход. Роден е на 19 юни през 1947 година в Бомбай. Стилът му, смесващ митология и фантазия...