Любовта е една великолепна катастрофа

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

1. Любовта представлява една великолепна катастрофа: знаеш, че пред теб има стена, и въпреки всичко даваш газ. Тичаш право към своята гибел с усмивка на уста. С любопитство очакваш кога точно ще гръмне всичко. Любовта е единственото предварително програмирано разочарование, единственото нещастие, което всеки може да предвиди и всеки път желае отново.

2. Комарът трае един ден, розата три дни. Котката трае тринадесет години, а любовта три. Това е положението. Най-напред е годината на страстта, после годината на нежността, накрая годината на скуката.

3. За да искаш другите да те обичат, първо трябва да обичаш сам себе си.

4. Снобите нямат врагове и затова злословят по адрес на всички, с надеждата да си спечелят някой.

5. В наше време хората, които се занимават с редене на думи, не са смятани за толкова важни, колкото онези, чиито снимки може да се видят по светските страници на списанията.

6. Човек отначало напуска дома на родителите си, сетне напуска дома на своя първи брак и изпитва все същата болка, болката, че завинаги е останал сирак.

7. Хората, които се боят от смъртта са лишени от всякакво любопитство.

8. Любовта е непонятна. Когато човек я наблюдава у другите, не може да я проумее, а още по-малко, когато сполети него самия.

9. Самотата се е превърнала в срамна болест. Защо всички бягат от нея? Защото самотата те кара да мислиш.

10. Навремето браковете са устоявали на подобни увлечения (изневери). Днес самите бракове са увлечения.

11. Ако една креватна история може да се превърне в любовна история, обратното е твърде малко вероятно.

12. Ако жена ви е на път да ви стане приятелка, време е да предложите на някоя приятелка да стане ваша жена.

13. Любовта причинява проблеми с дишането.

14. Най-прекрасните празници са онези, които се случват вътре в нас.

15. Ето ви един съвсем прост тест, за да разберете дали сте влюбен: ако след четири-пет часа, прекарани без вашата любовница, тя започне да ви липсва, това означава, че не сте влюбен – ако бяхте, десет минути раздяла биха били достатъчни, за да направят живота ви непоносим.

16. За да се чувства добре, една жена се нуждае от мъж, който да й се възхищава. Поне аз така виждам нещата. Цветето се нужда от слънце.

17. За да бъдеш щастлив, се нуждаеш от сигурност, за да си влюбен, се нуждаеш от несигурност.

18. Моята любов е с малка буква, но с широко разперени криле.

19. Когато човек води двойствен живот, основното правило е да не се влюбва. Може да си урежда тайни срещи за удоволствие, разнооб­разие, за тръпката. Така се мисли за смел, без това да му струва кой знае колко. Ала не бива да влага никакви чувства! Инак ще започ­не да бърка удоволствието с любовта и има опасност съвсем да му загуби края.

20. Онези, които говорят срещу любовта, са хората, които имат най-голяма нужда от нея.

21. Мъжът е едно ненаситно животно, което се колебае от какво би могло да се лиши. Ако жените бяха по-хитри, щяха непрекъснато да им отказват и по този начин да принуждават мъжете да тичат след тях до живот.

22. За мен не съществува табу: размяната на партньори изобщо не ме смущава. В края на краищата, след като неизбежно ще получиш рога, поне го организирай сам.

23. Най-доброто, което може да направи човек на едно погребение, е да се влюби.

24. Срещате едно вълшебно същество, жените се за него и изведнъж това вълшебно същество се изпарява: превръща се във ваша съпруга. Ваша съпруга! Какво оскърбление, какво падение за нея! В действителност онова, на чието търсене би трябвало да посветите целия си живот, е жената, която никога няма да ви принадлежи!

25. Човек се жени по същия начин, както се явява на матура или на изпит за шофьор: във всичките тези случаи той иска на всяка цена да мине пред хората за нормален. След като не можеш да бъдеш по-горе от другите, поне да си като тях, за да не се окажеш по-долу. А това е най-добрият начин да разрушиш една истинска любов.

26. Разводът е умствено дефлориране. Поради липса на една „добра война“, която заслужаваме, подобни бедствия (също както да загубиш майка си или баща си, да се окажеш парализиран след автомобилна злополука, да изгубиш жилището си, след като са те уволнили несправедливо) са единствените събития, които ни правят мъже.

27. Тя бе тази, която поиска развод: за възстановяване на равновесието, тъй като аз бях поискал ръката ѝ.

28. Защо никой не идва на разводите? На моята сватба бях заобиколен от всичките си приятели. (…) човек винаги трябва да се жени сам, а да се развежда с подкрепата на всички свои приятели.

29. Всъщност съм се оженил заради другите. Бракът не е нещо, което човек прави за себе си. Той се жени, за да ядоса приятелите си или да достави удоволствие на своите родители, често и двете, понякога в обратен ред.

30. Нашето е твърде повърхностно за брака. Женим се, все едно че прескачаме до „Макдоналдс“. Сетне грабваме дистанционното и сменяме канала.

31. Човек съжалява онези, които страдат, но никога онези, които причиняват страдание.

32. Страдах, че живея в клетка, а сега страдам, че съм свободен.

33. Свалям си часовника. За да бъде вечна любовта, достатъчно е да живееш извън времето. Модерният свят е този, който убива любовта.

34. Щастието е нещо толкова чудовищно, че в негово име трябва да извършите поне няколко убийства.

35. Влюбен си тогава, когато погрешка сложиш паста за зъби не върху твоята, а върху друга четка.

36. Любовта, която трае три години, е любов, която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното, а е паднала наготово от небето. Любовта е трайна само, когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, инак има опасност да трябва да урежда сметката след това.

37. Разбира се, че любовта не трае три години!

Фредерик Бегбеде, „Любовта трае три години“

Заглавна снимка: Transfufe

АRTday.bg

 

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Пак ще се прегърнем – стихотворение от Михаил Белчев

ПАК ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНЕМ от Михаил Белчев Мен ми стига. Ти си тук. Имаш още мойто рамо. Стига ми, че без звук пак се прегръщаме. Тичам, блъскат се в нас думи, погледи. Никой...

Българската премиера на филма „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е на 12 април (трейлър)

По думите на „Форум филм“ лентата представя безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света...

През 1932 г. National Geographic публикува уникални снимки от България

През 20-те и 30-те години на ХХ век читателите на научно-популярното списание National Geographic имат възможността да преоткрият многобройни кътчета на света чрез цветните...

Навикът притъпява остротата на нашия ум ~ Мишел дьо Монтен

“Човек не е само добър или само лош, а зависи на коя страница ще отвориш душата му и пред какви изпитания ще го поставиш…”,...

Бургаският държавен архив пази снимки и документи, свързани с поета Христо Фотев

БНР-Бургас отбелязва 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“. В нея са включени...