Робърт Редфорд казва „сбогом“ на киното

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Предстоящият филм „Old Man & His Gun“ ще бъде неговата лебедова песен

Робърт Редфорд заяви, че прекратява актьорската си дейност. 81-годишният носител на „Оскар“ заяви, че предстоящият филм „Old Man & His Gun“ ще бъде неговата лебедова песен.

„Никога не казвай никога, но аз абсолютно сигурно стигнах до заключението, че това ще бъде за мен краят по отношение на актьорството и ще се пенсионирам, защото играя още от 21-годишен“, каза той за „Ентъртеймънт Уикли“.

„Казах си – е, това е достатъчно! А защо да не си тръгна с нещо, което е много оптимистично и положително?“ добави актьорът.

В „Старецът и неговото оръжие“ („Old Man & His Gun“), режисиран от Дейвид Лоуъри, калифорнийската звезда играе Форест Тъкър –известен в американската история престъпник, който е ограбвал банки и след това избягал от затвора.

Резултат с изображение за robert redford hd

„За мен това беше чудесен герой, който да играя в този момент от живота си“, каза русият изкусител, по който все още въздишат милиони жени. Престъпленията на Тъкър са продължили повече от 60 години. Редфорд вижда в това знак, защото започва своята актьорска кариера през 60-те години на миналия век. Във филма му партнира Сиси Спейсък и ще бъде пуснат в САЩ на 28 септември.

Режисьорският му дебют е през 1980 г. с филма „Обикновени хора“, който му донесе награда „Оскар“ за най-добър режисьор. Последната му засега работа като режисьор е над филма „Хората, на които държиш“, излязъл по екраните през 2012 г. Робърт Редфорд е основател на института Сънданс, който помага на независими кинодейци и провежда ежегодния филмов фестивал „Сънданс“.

Резултат с изображение за robert redford hd

Попитан дали перспективата му за пенсиониране ще се разпростре и върху режисьорската му дейност, Редфорд е лаконичен: „Ще видим за това“.

Редфорд Редфорд печели „Оскар“ през 1981 г. за най-добър режисьор на „Ordinary People“ и има редица други режисьорски изяви, сред които критикуваният „River Run Through It“ и „Quiz Show“.

Като актьор той остава най-известен с ролите си в „Butch Cassidy и Sundance Kid“, „The Sting“ и „All President’s Men“.

Редфорд основава и Института „Сънданс“ в Юта за амбициозни режисьори, а годишният му едноименен филмов фестивал е един от най-престижните в света.

Източник: Edna.bg

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ти и твоята сянка – моноголог на Джоко Росич

*** И когато ке дойде времето да избираш со кого да вървиш заедно, ей тогава да си помислиш какви хора искаш ти да имаш до тебе си. Искай такива, дето...

Марлене Дитрих: Не харчете напразно целувките, но и не ги бройте

Вечната! Неповторимата! Жената, която превърна самотата в най-верен съюзник, след като е позна и голямата любов. Едва ли има някой, който да не е...

Честит Гергьовден!

На 6 май празнуваме Гергьовден - един от най-големите празници в народния календар, отбелязван в чест на Свети Георги Победоносец и като Ден на...

Шанел 5 | Ароматът за жени в контейнер за одеколон |видео|

Шанел веднъж признава на Салвадор Дали, че "през целия си живот се е занимавала с това да преработи мъжкия костюм в женски: жакети, прически,...

Сьорен Киркегор: Нищо не е по-страшно от празните приказки

Преди 208 години на днешния ден се е родил един мислител, който обръща погледа си към човека, смисъла на неговия живот и взаимоотношението му...