Добротворци в помощ на бездомни и самотни хора в Горна Оряховица и Велико Търново

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Коледната кампания за набиране на най-необходимите храни и облекла ще продължи до 14 декември

Живеем в сложни времена. У нас има твърде много хора, които бедстват. С наближаването на коледните празници можем да проявим човещината, като помогнем на онези, които имат нужда от подкрепа и помощ.

„Коледен звън” са нарекли своята кампания няколко добротворци от Велико Търново и Горна Оряховица, които за пореден път искат да стоплят празничните дни на хората с най-труден живот – бездомните и самотните старци.

„Идеята ни е добротата да звънне в душите на хората в навечерието на празника и да се отворим към тия, които ще посрещнат светите дни без покрив над главите си или пък изоставени в самота. Няма значение как са стигнали до това положение, те са хора като всички ни и като всички нас имат нужда от топлина. Нека им подадем ръка и покажем човещина”, призова един от организаторите на кампанията Ярослав Матоуш. Той организира подобни акции от 7 години. Особено успешна беше последната инициатива за Великден, когато топла храна, консерви и дрехи получиха много бездомници както във Велико Търново, така и в Горна Оряховица.

Резултат с изображение за хляб

Коледната кампания ще продължи до 14 декември, като ще се събират дрехи и храни – сухи супи, чай, консерви, трайни колбаси, вафли и пакетирани сладки. В Горна Оряховица даренията се приемат в бистрото „Съдбата на спортиста” (за справка 0878 477 588). Във Велико Търново пунктът още не е уточнен, но на тел. 0895 177 267 можете да се уговори предаването на дарението.

Раздаването на събраните дрехи и храни ще стане на 15 декември от 11 часа в „Съдбата на спортиста” и в кафе „Неделя” на Пазара във Велико Търново. Освен пакетите, ще има осигурен топъл обяд, както и топла напитка за нуждаещите се от подкрепа хора.

Организаторите на кампанията призовават и собственици на заведения, в които започва сезонът на банкетите, да не изхвърлят останалата храна, а да я предоставят на бездомните.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вечната любовна мъка

"С удоволствие бих ѝ звъннал, но се насилвах да не го правя. Не исках и да мисля толкова много за нея. Исках да я...

Антон Страшимиров: Разкрийте сърцата и душите си за обич!

Антон Тодоров Страшимиров е роден на 15 юни 1872 година в град Варна. От юношески години, благодарение на брат си Димитър Страшимиров, започнал да...

(Не)видимо доволни

Днес (по стар стил) е Видовден. На кого не се е случвало да бъде разочарован, наранен или пренебрегнат… Като човешки същества, освен радостта и...

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...