Кевин Спейси вече не е заподозрян в сексуален тормоз

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Отпадна обвинението срещу актьора, заведено за случай от 2016 г.

Адвокатът на Кевин Спейси внесе молба в съда делото да отпадне, тъй като е „абсолютно компрометирано“.

Единственото обвинение за сексуален тормоз срещу Кевин Спейси, достигнало до съда, отпадна заради отказ на ищеца да свидетелства. Актьорът бе обвинен, че е опипвал непълнолетен младеж в бар в Нантъкет през 2016 г., но делото не издържа в съда заради изгубения телефон на ищеца – според адвоката на Спейси там се съдържат доказателства за невинността на клиента му, съобщава „Гардиън“, позовавайки се на „Асошиейтед прес“.

Резултат с изображение за kevin spacey

Това бе единственото криминално дело, повдигнато срещу Спейси след вълната от обвинения в сексуален тормоз. Той бе едно от първите и най-важни имена, чиято кариера се срина, вследствие на кампанията #MeToo. Двукратният носител на „Оскар“ отрича да е извършвал престъпление с младия мъж.

Ищецът бе призован да свидетелства по обвиненията си по-рано този месец, след като се оказа, че телефонът-доказателство липсва. Магистратите са преценили, че предоставените като доказателства снимки от джиесем са твърде лесни за манипулиране. Адвокатът на Спейси също настояваше телефонът да се бъде предаден на разследването – той смята, че трябва да бъдат възстановени изтритите съобщения, доказващи липсата на вина на актьора.

Резултат с изображение за kevin spacey

При така създалата се ситуация адвокатът внесе молба в съда делото да отпадне, тъй като е „абсолютно компрометирано“. На 17 юни съдът съобщи, че обвинението отпада „поради недостъпност на свидетеля, подал оплакване“.

Прокурорите са се срещнали с обвинителя и са обяснили, че делото няма да продължи, ако той не се яви в съда – тогава той решил, че ще се откаже от обвиненията си, позовавайки се на Петата поправка в американския Закон за правата. Тя гласи, че „никой няма да бъде принуждаван да отговоря по обвинения в углавно или по друг начин компрометиращо престъпление, освен след представен обвинителен акт от разширено Съдебно-заседателно жури“ и „никой няма да бъде задължен при съдебно производство да бъде свидетел срещу себе си, нито да бъде лишен от живот, свобода или собственост, без справедлив процес по закона“.

Резултат с изображение за kevin spacey

Потърсен от „Асошиейтед прес“ за коментар, адвокатът на обвинителя отвръща в имейл, че мъжът и семейството му „показаха огромен кураж в трудни обстоятелства“.

Изслушването, на което ищецът отказва да свидетелства, се случва само няколко дни, след като той опита да заведе гражданско дело срещу Спейси по същия случай, търсейки обезщетение за „тежко и трайно ментално безпокойство и емоционални наранявания“. Делото бе изтеглено от самия него и не може да бъде внесено отново.

Резултат с изображение за kevin spacey

Обвинителят не е стигнал до извънсъдебна договорка за финансово обезщетение със Спейси, потвърди майката на младия мъж. Причината да се откаже от гражданското дело и да не се яви като свидетел по криминалното е, че е емоционално претоварен.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...

Оскар Уайлд: Грешката ми бе в това, че се разделях с теб твърде често…

На днешната дата, 25 май, през 1895 г. писателят Оскар Уайлд е осъден от лондонския съд на две години каторжен труд за „крайно непристойно...