Кевин Спейси вече не е заподозрян в сексуален тормоз

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Отпадна обвинението срещу актьора, заведено за случай от 2016 г.

Адвокатът на Кевин Спейси внесе молба в съда делото да отпадне, тъй като е „абсолютно компрометирано“.

Единственото обвинение за сексуален тормоз срещу Кевин Спейси, достигнало до съда, отпадна заради отказ на ищеца да свидетелства. Актьорът бе обвинен, че е опипвал непълнолетен младеж в бар в Нантъкет през 2016 г., но делото не издържа в съда заради изгубения телефон на ищеца – според адвоката на Спейси там се съдържат доказателства за невинността на клиента му, съобщава „Гардиън“, позовавайки се на „Асошиейтед прес“.

Резултат с изображение за kevin spacey

Това бе единственото криминално дело, повдигнато срещу Спейси след вълната от обвинения в сексуален тормоз. Той бе едно от първите и най-важни имена, чиято кариера се срина, вследствие на кампанията #MeToo. Двукратният носител на „Оскар“ отрича да е извършвал престъпление с младия мъж.

Ищецът бе призован да свидетелства по обвиненията си по-рано този месец, след като се оказа, че телефонът-доказателство липсва. Магистратите са преценили, че предоставените като доказателства снимки от джиесем са твърде лесни за манипулиране. Адвокатът на Спейси също настояваше телефонът да се бъде предаден на разследването – той смята, че трябва да бъдат възстановени изтритите съобщения, доказващи липсата на вина на актьора.

Резултат с изображение за kevin spacey

При така създалата се ситуация адвокатът внесе молба в съда делото да отпадне, тъй като е „абсолютно компрометирано“. На 17 юни съдът съобщи, че обвинението отпада „поради недостъпност на свидетеля, подал оплакване“.

Прокурорите са се срещнали с обвинителя и са обяснили, че делото няма да продължи, ако той не се яви в съда – тогава той решил, че ще се откаже от обвиненията си, позовавайки се на Петата поправка в американския Закон за правата. Тя гласи, че „никой няма да бъде принуждаван да отговоря по обвинения в углавно или по друг начин компрометиращо престъпление, освен след представен обвинителен акт от разширено Съдебно-заседателно жури“ и „никой няма да бъде задължен при съдебно производство да бъде свидетел срещу себе си, нито да бъде лишен от живот, свобода или собственост, без справедлив процес по закона“.

Резултат с изображение за kevin spacey

Потърсен от „Асошиейтед прес“ за коментар, адвокатът на обвинителя отвръща в имейл, че мъжът и семейството му „показаха огромен кураж в трудни обстоятелства“.

Изслушването, на което ищецът отказва да свидетелства, се случва само няколко дни, след като той опита да заведе гражданско дело срещу Спейси по същия случай, търсейки обезщетение за „тежко и трайно ментално безпокойство и емоционални наранявания“. Делото бе изтеглено от самия него и не може да бъде внесено отново.

Резултат с изображение за kevin spacey

Обвинителят не е стигнал до извънсъдебна договорка за финансово обезщетение със Спейси, потвърди майката на младия мъж. Причината да се откаже от гражданското дело и да не се яви като свидетел по криминалното е, че е емоционално претоварен.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моя любов

МОЯ ЛЮБОВ Заради очите ти си струва да отмина всяка лоша дума с мълчание, моя любов. Заради косите ти си струва са заспивам сам и да сънувам узряла ръж, моя...

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща за месец в Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от...

Бърнард Шоу: Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав

Джордж Бърнард Шоу е британски драматург, писател, пътешественик, есеист и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература (1925). Ирландец по своя произход, той...

Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата!

Най-удивителното е какви умни мисли изказват хората, когато говорят за глупостта на другите. Че това е така, се убеждаваме от Боб Фенстър и неговата...

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...