ЦЕЛУВКАТА | Интересни факти

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Какво още да знаем за най-интимния акт между двама

Ако обичате да се целувате, ще бъдете здрави, обясняват лекарите. Бръчките на лицето ви ще намалеят, а продължителността на живота ще се увеличи поне с 5 години, показват последните научни изследвания по темата за целувките.

Целувката е по-мощно средство срещу бръчки от всеки крем. Докато се целувате, раздвижвате 29 от всички 34 лицеви мускули. Целувката укрепва имунната система, а ако бъде особено страстна, организмът ви ще се сдобие с полезни вещества като мазнини, минерални соли и протеини. Благодарение на нея получавате антитела, с които да се борите с болестите.

Целувката е ефикасно средство срещу затлъстяването. Романтичната и кратка целувка изгаря 3,2 калории, докато продължителната (поне 1 минута) топи над 26 калории. Учените установили, че ако всеки ден се целувате по 3 минути за година ще свалите 3 килограма и това без диети и изтощителни тренировки.

Резултат с изображение за kiss

Целувката удължава живота и помага за преодоляване на депресията.

Тя е особено полезна при проблеми с белите дробове, тъй като, ако обикновено вдишваме около 20 пъти в минута, докато се целуваме, го правим три пъти по-често. По време на целувката мозъчните клетки се насищат с кислород, което увеличава способността за концентрация и подобрява паметта.

Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на срещуположния пол тонизира цялото тяло и подобрява настроението, пише БГНЕС. В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина.

Интересен факт е, че по време на целия си живот човек прекарва в целуване 20 160 секунди, което се равнява на изключително недостатъчните 4 минути и половина на година.

Резултат с изображение за kiss

Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете.

66% от мъжете и жените затварят очите си, когато се целуват, а останалата част обичат да наблюдават партньора.

Първата целувка в живота на човек се случва средно на 14 години, а най-дългата целувка в света е продължила 30 часа, 59 минути и 27 секунди.

Шимпанзетата, кучетата, конете и канадския таралеж също могат да се целуват.

65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите установили, че навика да навеждаш главата си в определена посока се сформира още по време на развитието на плода.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вечната любовна мъка

"С удоволствие бих ѝ звъннал, но се насилвах да не го правя. Не исках и да мисля толкова много за нея. Исках да я...

Антон Страшимиров: Разкрийте сърцата и душите си за обич!

Антон Тодоров Страшимиров е роден на 15 юни 1872 година в град Варна. От юношески години, благодарение на брат си Димитър Страшимиров, започнал да...

(Не)видимо доволни

Днес (по стар стил) е Видовден. На кого не се е случвало да бъде разочарован, наранен или пренебрегнат… Като човешки същества, освен радостта и...

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...