Чарлийз Терон с награда за цялостна кариера (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Големите победители на Холивудските филмови награди

Актрисата Чарлийз Терон беше удостоена с награда за цялостна кариера. Отличието й беше връчено от миналогодишната му носителка Никол Кидман.

Резултат с изображение за charles theron

Мафиотският епос „Ирландецът“ на режисьора Мартин Скорсезе с участието на Робърт де Ниро и Ал Пачино стана големият победител на Холивудските филмови награди, спечелвайки три отличия, съобщи Контактмюзик. Високобюджетната продукция получи призовете за най-добър актьор в поддържаща роля (Пачино), процудент (Ема Тилинджър Коскоф) и визуални ефекти (Пабло Хелман).

Резултат с изображение за the irishman al pacino

Приемайки отличието си, Ал Пачино благодари на Робърт де Ниро, че му е помогнал да получи ролята на Джими Хофа, казвайки добра дума за него пред Мартин Скорсезе. Пачино досега не е работил със Скорсезе. Актьорът допълни, че благодарение на Де Ниро не му се е наложило да се явява на прослушване за ролята.

На церемонията, състояла се в хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли хилс, супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, беше отличена като холивудски блокбастър. С приходи от 2,79 милиарда долара филмът, режисиран от Антъни и Джо Русо, наскоро задмина „Аватар“ като най-касовата продукция на всички времена.

Резултат с изображение за antonio banderas

В категорията за най-добър актьор приза спечели Антонио Бандерас за ролята си във филма „Болка и величие“ на Педро Алмодовар. Бандерас прие наградата от доведена си дъщеря, актрисата Дакота Джонсън.

Резултат с изображение за laura dern

За най-добра актриса в поддържаща роля беше обявена Лора Дърн за „Брачна история“.

С награди за актьорски пробив бяха удостоени съответно Тарън Еджъртън за превъплъщението му в образа на певеца Елтън Джон във филма „Rocketman“ и Синтия Ериво за ролята на аболиционистката Хариет Тъбман в „Хариет“.

Резултат с изображение за pharrell williams

Певецът и музикален продуцент Фарел Уилямс получи приза за холивудска песен за парчето „Letter to My Godfather“, което звучи в документалната продукция „The Black Godfather“ на Нетфликс.

Сред отличниците на Холивудските филмови награди се наредиха също Джеймс Манголд (най-добър режисьор за „Форд срещу Ферари“), Антъни Маккартън (най-добър сценарист за „Двамата папи“), Оливия Уайлд (режисьорски пробив за „Booksmart“), Шая Лабъф (сценарен пробив за „Honey Boy“), Ранди Нюман (най-добър композитор за „Брачна история“), „Играта на играчките: Пътешествието“ (най-добра анимация).

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Радостта от живота се познава чрез скръбта

Днес е най-тъжният петък. Страстната седмица си отива в тишина, каквато подобава на Бог – заради мъките, поруганията и страданията Му. Най-тъжният петък слага край...

Иван Андонов – всяко днес има своето „ВЧЕРА“

„Харесва ми да казвам, че съм роден в тридесетте години на миналия век. Ако някой иска да провери влиянието на звездите върху един човешки...

Джеръм Джеръм: Най-добрата политика е да казваш истината

Джеръм Клапка Джеръм е роден на 2 май през 1859 година. Английският писател е известен главно хумористичните си книги "Трима души на една лодка"...

Блага Димитрова: Страшна сила е събрана в ръцете на любимия мъж

Блага Димитрова е от големите дами на българската литература. Нейната поезия омайва, а прозата ѝ – вдъхновява вярата в любовта. Тя напусна видимя свят...

Тенеси Уилямс: Адът си самият ти!

Тенеси Уилямс идва на белия свят с името Томас Ланиър Уилямс III на 26 март 1911 г. в Кълъмбъс, САЩ. Той е американски поет,...