Меган и Хари си тръгнаха сърдити и обидени след последния кралски ангажимент (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Двойката започва обикновения си живот от днес

Всички очакваха да има напрежение по време на последните кралски ангажименти на принц Хари и Меган Маркъл, но май никой не очакваше да са толкова очевидни. Херцозите на Съсекс се завърнаха в Лондон миналата седмица за серия от предварително планирани финални изяви – светски, социални, благотворителни.

И ако по време на самостоятелните им кралски ангажименти тези дни нещата изглеждаха сърдечни, топли, без чак такова напрежение, то вчера в Уестминстърското абатство размерите на цялата кралска драма излязоха наяве.

Няма нужда да гадаем по сърдитото лице на Хари, който през повечето време гледаше в краката си, по притеснената физиономия на Уилям, каменното лице на Кейт или по неловката и застиналата усмивка на Меган, за да се досетим какво се случва. Оказва се, че проблем в семейството наистина има и съдейки по неудобните погледи, кимвания и конфузни ситуации, явно разривът между двамата братя е сериозен. Медиите на Острова разкриха каква е причината за това мрачно сбогуване.

Принц Хари искрено се обидил, защото за последната му обща изява със семейството вчера за служба в Уестминстърското абатство като знак за новия му по-обикновен статут му казали, че няма да влезе заедно с кралицата, баща си и брат си.

Заявили му, че двамата с Меган сами трябвало да влязат в абатството, да си заемат местата и да изчакат официалното пристигане на кралското семейство като обикновени поданици на короната.

Според западните медии Уилям и Кейт се опитали да потушат скандала, като се съгласили и те да влязат сами и да се присъединят към Хари и Меган, а да не са част от официалната процесия както било предвидено.

Само че поканите до присъстващите 2000 гости на службата били вече разпратени и в тях изрично пишело кой с кого и кога ще влезе. Така че опитът на Уилям и Кейт не постигна искания резултат, а мрачните лица на принцовете, които едва се погледнаха, бяха показателни.

На прощаване Хари си тръгна обиден, а единственото усмихнато лице в цялата кралска фамилия беше това на Меган, която явно се опитваше да излезе с достойнство от ситуацията и да не показва, че я наранява. Поне в края на службата всички си тръгнаха заедно.

За добро или за лошо, независимо дали приемат решението си за правилно или не, в крайна сметка ангажиментите на Хари и Меган към короната най-официално приключиха и вече могат да заживеят така искания от тях по-обикновен, спокоен и далече от светлините на прожекторите живот.

Снимки: guiliver/getty images

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...

Оскар Уайлд: Грешката ми бе в това, че се разделях с теб твърде често…

На днешната дата, 25 май, през 1895 г. писателят Оскар Уайлд е осъден от лондонския съд на две години каторжен труд за „крайно непристойно...