Глен Клоуз: За жената бракът е изход, а за мъжа – място за паркиране (видео)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Глен Клоуз е родена на 19 март 1947 г. в огромно имение в Гринуич, щата Кънектикът. Баща ѝ, който е завършил Харвард, открива клиника в Африка, поради което ѝ се налага едва 13-годишна да замине за Белгийско Конго (днес Заир).

Живее ту там, ту в Швейцария. Завършва престижен колеж, специалност драма и антропология. Дебютира на сцената на Бродуей в спектакъла „Любов за любов“. След като останал силно впечатлен от играта ѝ в мюзикъла „Барнъм“, прочутият режисьор Джордж Рой Хил я избира за филма си „Светът, според Гарп“ от 1982. За ролята на разкрепостената майка на главния герой (Робин Уилямс) тя получава първата от досегашните си пет номинации за „Оскар“.

Днес я наричат „аристократката на Холивуд“.

Глен Клоуз от първо лице:

Аз започнах като театрална актриса и театърът винаги е бил и си остава за мен по-важен от киното. В театъра актьорите се чувстват като истински творци. А в киното, което, разбира се, също много обичам, си абсолютно незащитена: всичко зависи от режисьора. Освен в големи холивудски продукции, се снимам в малки, но добри телевизионни филми. В Холивуд преди бе прието да се мисли, че телевизията е пагубна за артистичната кариера. Но аз никога не съм се съобразявала с това мнение. Ако сценарият ми харесва, защо трябва да се отказвам?

За мен актьорската игра е завладяващо пътешествие в човешката душа.

Ролята на социалните мрежи и интернет е безспорна. Ако в днешно време някой не направи коментар в „Туитър“, още след първите пет минути от премиерата на дадена лента, значи имаме проблем. Сега кинопродукциите са мащабни и независимите филми оцеляват все по-трудно. Но стойностният сценарий винаги ще има своята публика.

Светът е пълен с „невидими“ хора, влачещи робско съществувание.

За жената бракът е изход, а за мъжа – място за паркиране.

Слушайте сърцето си, дори и да ви се струва, че то говори ужасни глупости.

В младостта 60 години ти се струват края на света. Когато се случи и с теб разбираш, че краят може да бъде великолепен.

Известността е най-лошото нещо, което може да се случи на един актьор.

Когато чуя: „С този режисьор е невъзможно да се работи“, винаги си мисля „О, трябва да опитам“.

Добрите роли са голяма рядкост, и възрастта тук няма нищо общо.

Щастлива съм, че дъщеря ми не прилича на мен. Ако децата преповтаряха родителите си, човечеството отдавна щеше да се изроди.

Често ме бъркат с Мерил Стрийп. Но защо това не се случва когато връчват Оскарите?

Никога не съм искала да бъда мъж – жал ми е за тези неприспособени към живота създания.

У дома в кухнята виси нож от снимките на „Фатално привличане“. Най-добрият начин да напомни на обкръжаващите, че не трябва да обиждате жените.

Аз, със завидно постоянство, попадам в списъците и на най-добре облечените, и на най-зле облечените знаменитости. Длъжна съм да кажа, че във втория се чувствам много по-комфортно.

Нямам много дрехи и никога не съм харчила пари за себе си. Най-много да си купя някоя чанта и това е. Радвам се, че ми бяха предоставени няколко костюма на моята героиня Пати Хюз от адвокатския сериал „Damages“, който снимам в момента.

В моя ум се съчетават качества, които аз винаги съм считала за несъвместими – ум и доброта.

Заглавна снимка: Crainsnewyork.com

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...