Фестивалът на София отново възпламени зрителския интерес (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

SoFest 2021 затвърди позициите си на най-желаното събитие в столицата

Четвъртото издание на фестивала SoFest изпълни културният живот в София и възпламени зрителският интерес представяйки различни видове изкуства на една сцена, в сърцето на града. Събитието отново се проведе в алтернативната и атрактивна сцена на Кино Кабана.

В четири поредни вечери, фестивалът представи прочути автори, артисти и изпълнители. Феновете и гостите на столицата се насладиха на четири концерта и три спектакъла. Верен на традицията си SoFest предложи тридневна детска програма с много забавления за децата и техните родители. В рамките на дневната програма се проведе и тематичен SoFest базар. Фестивалът отново имаше и своята благотворителна кауза.


Бойка Велкова и Ивайло Захариев в „Усещане за любов“


Бойка Велкова и Ивайло Захариев в „Усещане за любов“

През първата вечер на фестивала актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев представиха музикално-поетичният спектакъл „Усещане за любов“. Зрителите съпреживяха едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика.

В същата вечер, на фестивалната сцена, виртуозният музикант Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов представиха проекта си „InFusion“.

Tехен специален гост беше брилянтният пианист Живко Петров. Стъпили върху фундамента на балканския етно джаз и българските фолклорни мотиви те покориха публиката на SoFest.


Теодосий Спасов

Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов представиха проекта си „InFusion“ заедно със специалния си гост Живко Петров.

Втората вечер фестивалът предложи на публиката комедийният спектакъл „Извънредно любовно положение“. Актрисите Богдана Трифонова и Здрава Каменова по своят неповторим начин вдигната високо градуса на забавление със спектакъла с оригинален, авторски сценарий.


Здрава Каменова и Богдана Трифонова в „Извънредно любовно положение“

На лятната сцена гостите на SoFest се отдадоха на завладяващите ритми на някой от най-популярните и обичани песни на Стефан Вълдобрев и култовата група „Обичайните заподозрени“.

Те изпълниха в неочаквани версии „Песента на десетилетието“, „По-полека“, „Холивуд“, „Фойерверк“ и специално за фестивала представиха някои от новите си песни.


Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ 

В съботната вечер SoFest срещна публиката с обичаните поети и автори Маргарита Петкова и Добромир Банев.


Маргарита Петкова, Добромир Банев и Гергана Стоянова

В разговор с актрисата и водещ на фестивала Гергана Стоянова те засегнаха най-атрактивните теми в отношенията между мъжа и жената. Базираният по едноименната им книга спектакъл „Абсурдни времена“ с участието на Нона Йотова и Петър Антонов изпълни вечерта по незабравим начин.


Нона Йотова и Петър Антонов в „Абсурдни времена“


Добромир Банев, Нона Йотова, Маргарита Петкова и Петър Антонов

Фестивалът продължи с концерт на очарователния певец с виртуозен глас Стефан Илчев. Той завладя сцената като представи свои нови песни, както и най-доброто от българската и световна поп сцена.


Стефан Илчев

SoFest закри тазгодишното си издание със спектакъла „Опасен чар“ – Тодор Колев трибют с участието на Филип Аврамов – Фицата, Нелко Коларов и група АКАГА. Гергана Стоянова провокира музикантите да разкажат забавни истории от срещите си с „опасния чаровник“, а след това в главната роля беше нейно величество Музиката.


Филип Аврамов и АКАГА

Публиката се върна във времето, когато „имаше ли чувство се раждаше изкуство“ и съпреживяха една незабравима вечер, в която си припомнихме за „нашенеца, който настигна американците, но той самият няма стигане“, за „двойникът с хиляди лица“, за незабравимият голям артист Тодор Колев, който ни караше да се усмихваме и да се смеем от сърце.

И тази година SoFest сподели и предаде любовта към изкуството на най-малките си почитатели. В три поредни дни, дневната програма на фестивала изпълни Кино Кабана с множество забавни детски ателиета на тема образование, култура, спорт и изкуство. През трите дни имаше концерти за детската аудитория изпълнени от техни връстници.

Специално за децата, през двата уикенд дни, на сцена на SoFest се проведоха две атрактивни събития – караоке с обичаните герои на Маргаритка и магическото шоу на Ненчо Илчев. И тази година фестивалът имаше своята благотворителна кауза. SoFest прояви съпричастност и подкрепа към център за детско развитие „Малки чудеса“, част от дейността на фондация „Нашите недоносени деца“.

SoFest 2021 се проведе с подкрепата на Министерството на Културата и под негов патронаж. Фестивалът бе част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2021 и премина под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Заглавна снимка: Маргарита Петкова, Добромир Банев и Гергана Стоянова (Снимка: © SoFest)

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...