Младеж изчисти и окоси градинката пред блока, съседите извикаха полиция

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Иван Георгиев се завърнал преди дни от Германия

Млад мъж от Добрич, който се завръща след пет години от Германия, почисти и окоси градинката край блока, в който живее. За благодарност – съседи повикаха полиция.

Иван Георгиев се прибира в родния град миналата събота и още на следващия ден се заема да придаде по-приветлив вид на мястото, където живее. На този адрес има 64 апартамента.

Реших да звънна на мой приятел, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата, предполагам, и мрази мизерията. И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е коренно различно. Искам и ние да бъдем както са хората там„, разказва Иван Георгиев пред Нова телевизия.

Младежите окосяват тревата, която на места е над метър и събират 4 чувала с отпадъци.

Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума. На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям – за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим, мисля, беше както за нас самите от блока, за хората от другия блок, но и за самите преминаващи„, споделя Иван.

Жалбата е подадена от съсед. „Евала му правя на момчето – никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!„, заяви Димитър Колев.

Адмирации за Иван, понеже той човекът най-малкото се върна от Германия и не отиде на море, а дойде и изчисти на нашите съседи блока и те на всичкото отгоре – подадоха жалба! Това е нещо нечувано за мен, пълен срам!„, категоричен е Кристиян Станев.

Самите полицаи са останали възмутени от повикването.

Не го приеха като нормална постъпка да има оплакване за такова нещо, защото все пак това бяха 4 служители, които в този миг можеше да има друг случай, нещо много по-належащо от забележката за 10 минути нарушаване на обществения ред„, заяви Иван Георгиев.

Иван допуска, че е нарушил нечий следобеден сън, но не е очаквал подобна реакция.

Всеки един е можело дали през прозореца или да дойде долу да каже: извинявайте, детето си е легнало или: възрастен човек има болен – ще може ли да отложите това за по-късно„.

Никой обаче и не слиза да помогне на Иван и приятеля му. „Не, твърдо – не, никой не се присъедини. Беше неделен ден, може би много от хората ги нямаше. Морето е наблизо – кой на море, кой по села. А за човека, който се е обадил мога единствено да кажа: да е жив и здрав и следващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне„, казва Иван.

Източник: Dir.bg; Снимки: Pronewsdobrich.bg

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Радостта от живота се познава чрез скръбта

Днес е най-тъжният петък. Страстната седмица си отива в тишина, каквато подобава на Бог – заради мъките, поруганията и страданията Му. Най-тъжният петък слага край...

Иван Андонов – всяко днес има своето „ВЧЕРА“

„Харесва ми да казвам, че съм роден в тридесетте години на миналия век. Ако някой иска да провери влиянието на звездите върху един човешки...

Джеръм Джеръм: Най-добрата политика е да казваш истината

Джеръм Клапка Джеръм е роден на 2 май през 1859 година. Английският писател е известен главно хумористичните си книги "Трима души на една лодка"...

Блага Димитрова: Страшна сила е събрана в ръцете на любимия мъж

Блага Димитрова е от големите дами на българската литература. Нейната поезия омайва, а прозата ѝ – вдъхновява вярата в любовта. Тя напусна видимя свят...

Тенеси Уилямс: Адът си самият ти!

Тенеси Уилямс идва на белия свят с името Томас Ланиър Уилямс III на 26 март 1911 г. в Кълъмбъс, САЩ. Той е американски поет,...