Биографията на Парцалев със софийска премиера на второ допълнено издание

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Луксозната книга от 272 страници допълва представата ни за един от най-любимите на публиката български актьори

Второто допълнено издание на „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ (изд. Книгомания) от журналиста Георги Тошев ще има своята софийска премиера на 17.02. (петък) 2023 г. от 18:30 ч. в Общински културен институт Дом на културата „Красно село“ (ул. Цар Борис III № 41).

Входът е свободен, публика ще бъде допускана до изчерпване на местата в залата.

Книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ ще може да бъде закупена на място, като ще имате възможност на чаша вино да получите личен автограф.

Луксозната книга от 272 страници допълва представата ни за един от най-любимите на публиката български актьори. Новото издание включва малко известни факти за живота на актьора, части от интервюта и над 300 снимки, някои от които се публикуват за първи път.

„Това е възможно най-пълното откъм детайли издание, което е излизало някога в памет на талантливия артист“, коментира авторът на книгата Георги Тошев.

В изданието се представя хронологично и без субективизъм животът и професионалното израстване на най-емблематичния български актьор. На страниците виждаме реални свидетелства за живота му, непубликувани кадри от личния архив на Г. Парцалев, непоказвани портрети с поименни автографи, спомени и изповеди на най-близките колеги и приятели до Парцалев – Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Латинка Петрова, Лили Иванова, Славчо Пеев.

В рамките на вечерта, посветена на Георги Парцалев, ще бъде прожектиран и филмът „Рицарят на смеха“ (АРТ Пръдъкшънс) с режисьор Георги Тошев, в който са включени последните интервюта на актрисите Стоянка Мутафова и Татяна Лолова.

Георги Парцалев - биография: Хамлет от град Левски - store.bg

„Георги Парцалев е оставил много малко интервюта. Според колегите му актьорът не обичал да говори за живота и работата си. Други негови съвременници твърдят, че не е бил от галениците на тогавашните медии. В това ново издание съм включил (не)репетиран монолог, съставен от цитати, взети от негови интервюта. Опитах се да събера важни свидетелства за работата и любопитни факти от живота на един от най-обичаните български актьори. Добавени са и нови непубликувани досега снимки.“ – Георги Тошев

Новото издание е допълнено също така с цитати от взети интервюта на Георги Парцалев, направени в периода 1972–1985 г. Според колеги и съвременници комикът не обичал да говори за живота и работата си и след него остават съвсем малко интервюта. Не е сред галениците на тогавашните медии.

„Когато човек се занимава и живее с хумора, тогава у него се създава и друго усещане – за нещо тъжно. Аз съм чувствителен човек и винаги търся тъжното в комичното и на сцената, и в живота.“ – Георги Парцалев.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вечната любовна мъка

"С удоволствие бих ѝ звъннал, но се насилвах да не го правя. Не исках и да мисля толкова много за нея. Исках да я...

Антон Страшимиров: Разкрийте сърцата и душите си за обич!

Антон Тодоров Страшимиров е роден на 15 юни 1872 година в град Варна. От юношески години, благодарение на брат си Димитър Страшимиров, започнал да...

(Не)видимо доволни

Днес (по стар стил) е Видовден. На кого не се е случвало да бъде разочарован, наранен или пренебрегнат… Като човешки същества, освен радостта и...

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...