„Прада“ съчетава за мъжете елегантност и свобода на движенията (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Ревюто бе организирано на третия ден от миланската Седмица на модата

Емблематичната модна дизайнерка Миуча Прада и нейният съекипник Раф Симънс впечатлиха гостите на Седмицата на мъжката мода в Милано с новата си колекция, която съчетава елегантност и удобство и има за цел да освободи тялото на мъжа, отдалечавайки го от условностите, предаде Франс прес.

Очаквано с нетърпение от феновете, ревюто на „Прада“ беше организирано на третия ден от миланската Седмица на модата, фокусирана върху сезона пролет-лято 2024 г. Модната къща събра гостите си в недотам приветлива зала на фондация „Прада“, задавайки тона на представянето на строг, но същевременно изискан мъжки гардероб.

Отправната точка е „най-семплата бяла риза“. Използвайки тази основа, „можеш да правиш, каквото си поискаш, и да го модифицираш според нуждите на индивида“, каза Миуча Прада.

Свободата на тялото минава през носенето на „вездесъщите“ къси панталони, издържани в цветове като черно, бяло, екрю или сиво, и съчетани с ризи и сака в същия тон.

Вратовръзката изглежда „прокудена“, за разлика от други модни марки, които току-що са я преоткрили.

Силуетът на мъжа на „Прада“ е изчистен, кройките са гъвкави, а материалите – плавни, от памучен поплин, деним или кожа.

В леко отклонение от свободата на движенията, ризите са прибрани в къси панталони или панталони с басти, а талията е стегната, контрастирайки с широчината на раменете.

Традиционната риза е изчистена, на моменти изискана или небрежна, със свръхдълги ръкави и причудливи елементи като флорални мотиви, ресни или множество джобове.

Когато следите ревюто, виждате класически мъжки костюм, но при по-внимателно вглеждане той се оказва напълно различен“, казва на свой ред Раф Симънс. По думите на дизайнера ризата „позволява на тялото, което винаги се движи и променя, да се чувства свободно“.

Същата рецепта се прилага за цяла гама облекла, включително дъждобрани, елеци с множество джобове и спортни облекла.

Модна къща „Прада“ не забравя и своите класики като широки двуредни палта в бяло, осъвременени за случая с малка яка в същия цвят.

Източник: БТА; Снимка: The Daily Reflector

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ева и Адолф – брак и обет за вярност, часове преди смъртта

На 29 април 1945 г. Адолф Хитлер се жени за Ева Браун в Берлин и в завещанието си посочва за свой приемник адмирал Карл...

Владимир Свинтила: Най-страшно е да излъжеш себе си

Владимир Свинтила се ражда на днешния ден, 29 април, през 1926 година. Произхожда от възрожденски род с патриотични традиции. Завършва италианската гимназия в София....

Джони Деп купува средновековен замък от XV век в Италия

Джони Деп иска да купи средновековен замък в италианската провинция. Имотът струва 4 милиона долара. Актьорът наскоро е посетил историческата сграда в Монталто Дора,...

Френската министърка на културата: „Депардийо е позор“

Френският актьор Жерар Депардийо е арестуван и отведен на разпит от полицията в Париж заради твърдения на две жени, че са станали обект на...

Танцът винаги е начин да погледнеш в очите на друг

„Танцът е вертикален израз на хоризонтално желание“. Не помня къде прочетох тази мисъл, но очевидно ми е направила впечатление, след като продължавам да я...