Холивудски звезди подкрепиха стачката на профсъюза на актьорите в Ню Йорк

Споделете, харесайте, последвайте ни:

От 14 юли актьорите се присъединиха към стачката на сценаристите, започнала през месец май

Американски филмови и телевизионни звезди, сред които Брайън Кранстън от сериала “В обувките на Сатаната“, се включиха в демонстрация на емблематичния „Таймс скуеър“ в Ню Йорк в подкрепа на стачката на профсъюза на актьорите, предадоха световните осведомителни агенции.

„Няма да приемем работата ни да бъде отнета и дадена на роботи“, каза от трибуната Кранстън, споделяйки притесненията си от изкуствения интелект пред многобройната тълпа от стачкуващи и поддръжници, събрали се на площада в сърцето на театралния квартал Бродуей.

Облечен в блуза с надпис на актьорския профсъюз и с вдигнат юмрук, той отправи послание към главния изпълнителен директор на „Динси“ Боб Айгър: „Няма да приемем да ни отнемете правото да работим и да си изкарваме достойно прехраната“. Ръководителят на едно от най-големите студиа разгневи членовете на актьорския профсъюз, като заяви, че исканията за по-високи възнаграждения и ограничения за използването на изкуствен интелект са „неразумни“, припомня Ройтерс.

„Не на последно място, няма да ви позволим да ни отнемете достойнството“, каза Кранстън, който е в ролята на Уолтър Уайт в продукцията „В обувките на Сатаната“ – сериалът, влязъл в историята на телевизията, отбелязва АФП.

На фона на гигантските екрани на площад „Таймс скуеър“ – често фон за промоции на нови продукции на стрийминг платформите – Ф. Мъри Ейбрахам, известен с ролите си в „Амадеус“ (отличен с „Оскар“ за най-добър актьор през 1984 г.) и сериалите „Вътрешна сигурност“ и „Белият лотос“, защити профсъюзите като „добри за Америка“.

Сред присъстващите на демонстрацията бяха още Кристин Барански, Клоуи Грейс Морец, Стив Бушеми, Брендън Фрейзър, Крисчън Слейтър, Джесика Частейн, която на 18 юли изрази възмущението си в Туитър, че „87% от членовете на профсъюза печелят по-малко от 26 000 щатски долара годишно“ и нямат право на здравна застраховка.

Миналата седмица звездата от сериала „Тед Ласо“ Джейсън Съдейкис също се появи на първа линия на протестите.

От 14 юли актьорите се присъединиха към стачката на сценаристите, започнала през месец май, след провала на преговорите със студията за възнагражденията и гаранциите по отношение на ограничаване на използването на изкуствен интелект. Те виждат тази нова технология като заплаха за бъдещето им, особено изкуственият интелект, който улеснява създаването на реалистични гласове и компютърно генерирани образи. Подобен двоен протест в Холивуд се прави за първи път от повече от 60 години насам.

Одобрените стачни правила на профсъюза, от които са част 160 000 актьори, каскадьори, танцьори и други професионалисти от малкия и големия екран, забраняват участие в снимки или рекламни проекти, което предизвиква сериозни сътресения в Холивуд, припомня АФП.  

Снимка: New Age

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Димчо Дебелянов – 107 години безсмъртие

*** Да се завърнеш в бащината къща, когато вечерта смирено гасне и тихи пазви тиха нощ разгръща да приласкае скръбни и нещастни. Кат бреме хвърлил черната умора, що безутешни дни...

Стани приятел с тъгата

„Така че първото нещо е: никога не потискай. Първото нещо е: какъвто и да е случаят, това е случаят. Приеми го и му позволи...

Уил ДЮРАН: Не бъдете кошче за отпадъци

Уил Дюран е писател, философ и историк. Мъдър човек, изпод чието перо се раждат мисли, буквално заразни за нашето съзнание. Представяме ви съветите на автора...

Да пием по кафе? (видео)

1-ви октомври е официално призната дата от Международната кафе организация (ICO), на която честваме празника на кафето. Международният ден на кафето е денят, в който...

Цигареният дим след теб

"Как да предизвикам нова среща? Убедена, че ще ми е достатъчно само да го видя отново, за да се освободя напълно, кръстосвах местата, където...