Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин подписа 5-годишен договор с HBO

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Фентъзи сагата „Игра на тронове“ пожъна небивал успех по света и се увенча с 59 награди Еми в продължение на осемте си сезона

Писателят Джордж Р. Р. Мартин – „бащата“ на вселената, пресъздадена във фентъзи поредицата „Игра на тронове“, е подписал 5-годишен договор с HBO за създаване на „ново съдържание“ за телевизията и стрийминг платформата ѝ HBO Макс, предаде Франс прес.

Сделката поражда надежда сред феновете на хитовия сериал за нови приключения с герои и дракони в света на Вестерос.

Джордж Р. Р. Мартин, чиято поредица „Песен за огън и лед“ вдъхнови „Игра на тронове“, вече работи над сериал, озаглавен „Къща на дракона“, който предшества хронологично хитовия сериал.

Очаква се новата поредица, събитията в която се развиват 300 години преди „Игра на тронове“, да бъде излъчена от телевизия HBO през 2022 година.

Компания „УорнърМедиа“, чиято собственост е HBO, потвърди в изявление, че с Джордж Р. Р. Мартин е подписан 5-годишен договор, който предвижда създаването на ново съдържание за телевизията и стрийминг платформата ѝ.

Фентъзи сагата „Игра на тронове“ пожъна небивал успех по света и се увенча с 59 награди Еми в продължение на осемте си сезона, така че „производните“ поредици изглеждат неизбежни.

Според „Холивуд рипортър“ договорът за десетки милиони долари може да включва поредица за кралицата-воин Нимерия, властвала хилядолетие преди „Игра на тронове“, или сериал за Квартала на бълхите – лабиринт от тесни улички в Кралски чертог.

По-рано през годината се появиха съобщения, че се работи над телевизионна поредица, вдъхновена от „Сказания за Дънк и Ег“ на Мартин.

От „УорнърМедиа“ съобщават, че извън вселената на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на други два проекта на HBO, адаптирани по фентъзи романите „Кой се бои от смъртта“ („Who Fears Death“) на Неди Окорафор и „Roadmarks“ на Роджър Зелазни.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...