МОНРЕАЛ | 7 интересни дестинации в културната столица на Канада (ВИДЕО)

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Градът е основан на днешния ден, 18 май, през 1642 година

В Монреал определено не липсват интересни дестинации, които човек трябва да посети. Освен че е културната столица на Канада, той е познат и като един от най-космополитните, но и романтични градове. Тук се сливат толкова интересен нощен живот, богата култура и история, че градът е като магнит за туристите от цял свят. Монреал притежава уникален микс от северноамерикански и европейски черти – той е вълнуващ, артистичен, изтънчен, а може да бъде и суров, когато дойде зимата.

Ето и няколко от най-интересните забележителности, които да посетите в красивия град:

Вию-Монреал (Vieux-Montreal)

Резултат с изображение за Vieux-Montreal

Вию-Монреал (наричан още и Стария Монреал) е старата част и ще бъде особено интересна на онези от Вас, които обичат градовете в европейски стил. По павираните улици ще намерите бутици, ресторанти и сгради, датиращи от XVII век. Не е необичайно и да забравите, че се намирате в северноамерикански град. Стария Монреал е обявен за исторически район през 1964 година и ще Ви изненада със своите любопитни забележителности. Тук ще видите теглени от коне карети (пълни с очаровани туристи), които развеждат желаещите из най-известните места в града – Place D’ Armes (където се намира базиликата Notre-Dame и Windsor Station), Place Jacques-Cartier (където ще намерите пазара Bonsecours Market и кметството) и разбира се, старото пристанище. Вию-Монреал определено е едно от най-красивите места, които да видите в града.

Вию-Порт (Vieux-Port De Montrеal)

Резултат с изображение за Vieux-Port De Montreal

На брега на река Сейнт Лорънс ще откриете пристанището Vieux-Port De Montrеal. Всяка година то привлича повече от 7 милиона туристи, което го превръща в най-популярната дестинация в града. Преди време тук било мястото, на което френските търговци купували и продавали кожи, а днес Вию-Порт е сърцето на културата и забавленията в Монреал. Тук има IMAX кино, Център на науката и технологиите, стотици приятни кафенета и разбира се, Часовниковата кула. Старото пристанище е идеалното място, на което да попиете местната атмосфера и да се запознаете с историята на града.

Подземният град RESO

Резултат с изображение за RESO Montreal

Под оживените улици на центъра на Монреал и околностите му лежи RESO – най-големият подземен град на света. Тунели с обща дължина над 30 километра свързват всички станции на метрото в града и осигуряват „убежище“ на туристите от летните жеги и зимните студове. Внушителният подземен град разполага със стотици бутици, апартаменти, ресторанти и дори 34 кина. Сам по себе си RESO е както основна туристическа дестинация, така и архитектурно чудо. Пътуването Ви до Монреал няма да бъде завършено, ако не посетите този удивителен подземен комплекс.

Природен парк (Parc Du Mont Royal)

Резултат с изображение за Parc Du Mont Royal

В града се издига хълмът Mount Royal, на който е кръстен и града. Местността е природен парк и освен че представлява една от основните забележителности на Монреал, се е превърнала в негов символ. Mount Royal е мястото, където местните и туристите отиват, когато искат да избягат от шумотевицата и тълпите на града. През лятото езерото Beaver е оазис на разхладата, а през зимата скиорите се радват на малка ски-писта. Хълмът е често посещаван от активни хора и е чудесно място, където можете да се разходите, да си направите пикник или просто да си полежите на слънце.

Ботаническа градина Монреал (Le Jardin Botanique De Montrеal)

Резултат с изображение за Jardin Botanique De Montrеal

За своето 80-годишно съществувание, ботаническата градина на Монреал се е превърнала в третата по големина ботаническа градина в света и определено е заслужила репутацията си на едно от най-интересните места в града. На площ от 75 хектара посетителите могат да видят хиляди растителни видове. Тук има 30 тематични градини, сред които най-голямата китайска градина, която можете да видите извън Азия, прекрасна градина в японски стил (фаворит на туристите) с чайна, семейство лисици и повече от 200 вида птици! По всяко време на годината ботаническата градина е истински пир за очите и душата. Ако се озовете в Монреал между 11 септември и 1 ноември задължително посетете градината, за да видите красивия фестивал „Магията на фенерите“ (Magic of Lanterns Festival) – определено няма да съжалявате.

Биодом (Biodôme De Montréal)

Резултат с изображение за Biodôme De Montréal

Biodome De Montreal e задължителна спирка за любителите на природата – това е домът на повече от 4 800 животински и 750 растителни видове. Разходете се около музеите, които имат за цел да пресъздадат четирите екосистеми в Северна Америка, това си е цяло преживяване! Посещението на Biodome De Montreal започва от тропическата дъждовна гора (с нейната красива и тучна растителност), продължава през Лаврентийската гора (където зад стъклата ще видите рисове и бобри), а след това стигат до залива на Сейнт Лорънс. Тук посетителите могат да разгледат разнообразните птичи и морски видове, преди да преминат към последната екосистема, която представя Северния полюс.

Музей на изящните изкуства (Le Musée des Beaux-Arts)

Резултат с изображение за le musée des beaux-arts de montréal

Това е най-големият музей в страната (около 3 600 експоната) и е открит през 1860 година. В колекцията можете да видите творби от Пабло Пикасо и Хуан Миро, както и древни египетски съкровища и експонати от времето на китайската династия Тан. Музеят се радва на повече от половин милион посетители годишно, което го прави една от най-популярните атракции в Монреал.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Любомир Левчев: Колко е страшно да бъдеш влюбен…

БЕЗ СЪЛЗИ От Любомир Левчев Колко е лесно да бъдеш влюбен на двадесет години. И колко е лесно да бъдеш разлюбен… Прегръщах ветрища. Целувах дъждове. Търкалях се в ливадите от влажна нежност. А...

От 11-и до 17-и декември БНТ 2 излъчва филми с Невена Коканова

На 12 декември се навършват 85 години от рождението на първата дама на българското кино. „Кино икона“, „филмова легенда“, „първата дама на българското кино“ –...

Един талантлив мъж със сърце на дете – Богдан Томов празнува рожден ден (видео)

Богдан Томов представител на златното поколение на българската естрада. Роден е в София на 6 декември 1956 г. Завършва Естрадния отдел на Музикалната академия...

Павел МАТЕВ: Тъгата не значи примирение, още по-малко отчаяние

Павел Христов Матев е български поет и общественик, роден на днешния 6 декември през 1924 г. в сeло Оризово, Чирпанско. Завършва гимназия в Чирпан...

Маргарита Петкова обяви премиера на най-новата си книга „Още бели нощи“

Премиерата на най-новата книга на Маргарита Петкова с любовни верлибри „Още бели нощи“ (Издателска къща "Персей") ще се състои на 14.12. (четвъртък) от 18.30...
%d bloggers like this: