МОНРЕАЛ | 7 интересни дестинации в културната столица на Канада (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Градът е основан на днешния ден, 18 май, през 1642 година

В Монреал определено не липсват интересни дестинации, които човек трябва да посети. Освен че е културната столица на Канада, той е познат и като един от най-космополитните, но и романтични градове. Тук се сливат толкова интересен нощен живот, богата култура и история, че градът е като магнит за туристите от цял свят. Монреал притежава уникален микс от северноамерикански и европейски черти – той е вълнуващ, артистичен, изтънчен, а може да бъде и суров, когато дойде зимата.

Ето и няколко от най-интересните забележителности, които да посетите в красивия град:

Вию-Монреал (Vieux-Montreal)

Резултат с изображение за Vieux-Montreal

Вию-Монреал (наричан още и Стария Монреал) е старата част и ще бъде особено интересна на онези от Вас, които обичат градовете в европейски стил. По павираните улици ще намерите бутици, ресторанти и сгради, датиращи от XVII век. Не е необичайно и да забравите, че се намирате в северноамерикански град. Стария Монреал е обявен за исторически район през 1964 година и ще Ви изненада със своите любопитни забележителности. Тук ще видите теглени от коне карети (пълни с очаровани туристи), които развеждат желаещите из най-известните места в града – Place D’ Armes (където се намира базиликата Notre-Dame и Windsor Station), Place Jacques-Cartier (където ще намерите пазара Bonsecours Market и кметството) и разбира се, старото пристанище. Вию-Монреал определено е едно от най-красивите места, които да видите в града.

Вию-Порт (Vieux-Port De Montrеal)

Резултат с изображение за Vieux-Port De Montreal

На брега на река Сейнт Лорънс ще откриете пристанището Vieux-Port De Montrеal. Всяка година то привлича повече от 7 милиона туристи, което го превръща в най-популярната дестинация в града. Преди време тук било мястото, на което френските търговци купували и продавали кожи, а днес Вию-Порт е сърцето на културата и забавленията в Монреал. Тук има IMAX кино, Център на науката и технологиите, стотици приятни кафенета и разбира се, Часовниковата кула. Старото пристанище е идеалното място, на което да попиете местната атмосфера и да се запознаете с историята на града.

Подземният град RESO

Резултат с изображение за RESO Montreal

Под оживените улици на центъра на Монреал и околностите му лежи RESO – най-големият подземен град на света. Тунели с обща дължина над 30 километра свързват всички станции на метрото в града и осигуряват „убежище“ на туристите от летните жеги и зимните студове. Внушителният подземен град разполага със стотици бутици, апартаменти, ресторанти и дори 34 кина. Сам по себе си RESO е както основна туристическа дестинация, така и архитектурно чудо. Пътуването Ви до Монреал няма да бъде завършено, ако не посетите този удивителен подземен комплекс.

Природен парк (Parc Du Mont Royal)

Резултат с изображение за Parc Du Mont Royal

В града се издига хълмът Mount Royal, на който е кръстен и града. Местността е природен парк и освен че представлява една от основните забележителности на Монреал, се е превърнала в негов символ. Mount Royal е мястото, където местните и туристите отиват, когато искат да избягат от шумотевицата и тълпите на града. През лятото езерото Beaver е оазис на разхладата, а през зимата скиорите се радват на малка ски-писта. Хълмът е често посещаван от активни хора и е чудесно място, където можете да се разходите, да си направите пикник или просто да си полежите на слънце.

Ботаническа градина Монреал (Le Jardin Botanique De Montrеal)

Резултат с изображение за Jardin Botanique De Montrеal

За своето 80-годишно съществувание, ботаническата градина на Монреал се е превърнала в третата по големина ботаническа градина в света и определено е заслужила репутацията си на едно от най-интересните места в града. На площ от 75 хектара посетителите могат да видят хиляди растителни видове. Тук има 30 тематични градини, сред които най-голямата китайска градина, която можете да видите извън Азия, прекрасна градина в японски стил (фаворит на туристите) с чайна, семейство лисици и повече от 200 вида птици! По всяко време на годината ботаническата градина е истински пир за очите и душата. Ако се озовете в Монреал между 11 септември и 1 ноември задължително посетете градината, за да видите красивия фестивал „Магията на фенерите“ (Magic of Lanterns Festival) – определено няма да съжалявате.

Биодом (Biodôme De Montréal)

Резултат с изображение за Biodôme De Montréal

Biodome De Montreal e задължителна спирка за любителите на природата – това е домът на повече от 4 800 животински и 750 растителни видове. Разходете се около музеите, които имат за цел да пресъздадат четирите екосистеми в Северна Америка, това си е цяло преживяване! Посещението на Biodome De Montreal започва от тропическата дъждовна гора (с нейната красива и тучна растителност), продължава през Лаврентийската гора (където зад стъклата ще видите рисове и бобри), а след това стигат до залива на Сейнт Лорънс. Тук посетителите могат да разгледат разнообразните птичи и морски видове, преди да преминат към последната екосистема, която представя Северния полюс.

Музей на изящните изкуства (Le Musée des Beaux-Arts)

Резултат с изображение за le musée des beaux-arts de montréal

Това е най-големият музей в страната (около 3 600 експоната) и е открит през 1860 година. В колекцията можете да видите творби от Пабло Пикасо и Хуан Миро, както и древни египетски съкровища и експонати от времето на китайската династия Тан. Музеят се радва на повече от половин милион посетители годишно, което го прави една от най-популярните атракции в Монреал.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Загадъчната смърт на Натали Ууд

Звездата на Холивуд Натали Ууд е родена на днешния 20 юли през 1938 година, но за съжаление има кратък житейски и творчески път. Номинираната...

Страхът да си щастлив

„Тя каза: "Толкова се страхувам." "Защо?" - попитах аз. "Защото съм толкова безгранично щастлива, доктор Расул. Плаши ме това щастие." Пак я попитах защо и тя рече: "Позволяват ти...

Студенти от Художествената академия представят арт инсталация от близо 200 кг дрехи

Медузи от памучни ризи върху конструкции от банели, риби от суичъри и детска карнавална рокля, скат от ризи, сака и поли, корали от шалове...

Франческо Петрарка: Винаги има малко лудост в любовта, но и разум в лудостта

Италианската ренесансова поезия намира своя художествен връх в лириката на Франческо Петрарка. Живял през XIV в. (1304-1374), този противоречив дух на своето време открива,...

Италия дава висока награда на Кевин Спейси

Кевин Спейси ще получи италианската награда „Нации“ за цялостни постижения в гр. Таормина на 21 юли. На тържествената церемония в Гръцкия театър актьорът ще...