Катрин Деньов на 77: Не се страхувайте от остаряването, всяка възраст има своята прелест

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Актрисата днес празнува рожден ден

Френската актриса Катрин Деньов се ражда в Париж през 1943 г. в семейството на актьорите Морис Дорлеак и Рене Симоно.

Дебютира едва на 13-годишна възраст във филма „Ученички“ (1957), където тя е представена като Катрин Дорлеак. По време на работата си в киното приема моминското име на майка си за своя фамилия – Деньов, и го използва с цел да се разграничи от по-възрастната си сестра, която гради кариера с бащиното си име.

Резултат с изображение за catherine deneuve

Филмът, който носи популярност на Катрин Деньов, е мюзикълът на Жак Деми от 1964 г. – „Шербурските чадъри“, който я извежда до нови водещи роли в класическия съспенс на Роман Полански – „Отблъскване“, във филма на Луис Бунюел – „Дневна красавица“, и като буржоазна домакиня, която постига своето сексуално удовлетворение, работейки в Парижки бордей, отново във филм на Полански.

Катрин Деньов печели националната филмова награда на Франция „Сезар“ за участието си в „Последното метро“, както и за ролята си в шедьовъра „Индокитай“ (1993), за която е номинирана и за „Оскар“ за най-добра актриса. Деньов участва и в седем англоезични филма, най-значимият от които е култовият „Гладът“.

Резултат с изображение за catherine deneuve

Актрисата от първо лице:

Страхувам се от любовта, тъй като се страхувам от болката. Защото обратната страна на всяка любов винаги е болката.

Трагичната загуба на най-близкия ми човек, сестра ми Франсоаз, която загина при автомобилна катастрофа, се превърна в кошмарно откровение – любовта рано или късно винаги умира. Страхът от загубата на близък човек за мен се превърна в неизлечима фобия. От този миг не съм отдавала сърцето си на никого. Не отдаваш – не губиш!

Може да съм раздразнителна, нервна, понякога напрегната или стресирана, но никога отегчена.

В душата си аз съм мечтателка. В живота също. Да, зная, че външността ми казва съвсем друго. Но нямам никакво желание да разубеждавам публиката в това, че съвсем не съм такава, каквато изглеждам.

Любовта е страдание. Едната страна винаги обича повече.

Най-добрият начин да запазите любовта на един мъж, е да не се жените за него.

Докато съществува разводът, от брака няма смисъл.

От самото начало бракът е бил създаден от практични съображения. И това е чисто мъжка идея.

Италианците мислят само за две неща. Второто са спагетите.

Рекламирането на парфюми ми донесе повече слава, отколкото който и да е от филмите, в които съм се снимала.

Днес киноиндустрията е тясно свързана с модата и актрисите, които дефилират по червения килим, трябва да приличат на супермодели. Като че ли се загуби индивидуалността – всички са еднакви, като кукли Барби. Аз никога не съм се доближавала до стандартите за красота на моделите, които днес се пропагандират в света на киното. Никога не съм била прекалено слаба. Обичам да завършвам деня с хубава вечеря и чаша бургундско.

Красотата е най-необходимото нещо на света и в същото време – най-излишното. За мен най-ценното в един човек е смесицата от чувственост и индивидуалност.

Спасяват ме три неща – водата, сънят и разбира се, любовта. Спя много – не по-малко от 8 часа. Мога да заспя навсякъде, при всякакви обстоятелства, дори и за 15 минути. Пия много вода и се опитвам да не се излагам на слънце. Не се лишавам от храна и обичам да готвя.

Жените изглеждат по-млади, отколкото са били преди 50 години. Не е ли това еволюция на човешкото същество?

Не се страхувайте от остаряването. Всяка възраст има своята прелест.

Аз съм късметлийка – моите любими режисьори остаряват заедно с мен.

Не се смятам за много красива жена. Аз съм просто жена, която изглежда добре и то не винаги.

Истинската жена – това е ум, обаяние, доброта и чувство за хумор. Същото очаквам и от мъжете.

Мъжете са добри хора, но жените притежават магия.

Аз съм майка, а една майка никога не може да бъде самотна.

Когато правиш нещо, което обичаш, това ти помага да си във форма, дори и да си изтощен до крайност.

Много пъти съм била щастлива. Това е всичко.

Що за съвет е това? „Не бива да пушиш толкова много. Трябва да откажеш цигарите“. Да, разбира се, че трябва, но не е това, което наричам съвет. Това е факт! Дайте ми съвет как да спра цигарите без да страдам. Виж, това би било интересно.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Денонощие – стихотворение от Блага Димитрова

ДЕНОНОЩИЕ от Блага Димитрова На разсъмване, щом разпозная потопения в изгрева хребет, още първата мисъл е тая, че не трябва да мисля за тебе. И през целия ден вероломна тя, където...

Гогол: Ние имаме прекрасната дарба да правим всичко незначително

„Ще се смея през сълзи“ са последните му думи. Мистикът Гогол продължава да остава загадка и след физическата си смърт. Той е признат класик...

Когато мамиш, крадеш правото на почтеност ~ Халед Хосейни

Писателят е роден на 4 март 1965 г. в Кабул, Афганистан. Най-голямото от петте деца в семейството – има трима братя и една сестра....

Лъжата като привилегия

"Аз обичам когато лъжат! Лъжата е единствената привилегия на човека пред всички организми. Лъжеш ли, до истината ще стигнеш! Затова съм и човек -...

В Международния ден на писателите: 20 цитата от книги, посветени на любовта

Днес отбелязваме Международния ден на писателите. Това са хората, които в пълна степен осмислят живота ни, защото възпитават и разума, и чувствата. А любовта...