На 77 години почина холивудската звезда Джон Махони

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Причината за смъртта все още не е известна

Актьорът Джон Махони, който публиката познава най-вече от американския ситком „Фрейзър“, е починал на 77-годишна възраст. Дългогодишният мениджър на звездата – Пол Мартино, съобщи, че Махони е издъхнал в неделя в Чикаго след кратък престой в болница.

Причината за смъртта все още не се съобщава. Махони играе ролята на Мартин Крейн в поредицата „Фрейзър“ в продължение на цели 11 сезона. Тя му носи Наградата на Гилдията на филмовите актьори за най-добър актьорски състав в комедиен сериал.

Резултат с изображение за john mahoney

Актьорът е носител и на наградата „Тони“ за най-добра поддържаща мъжка роля в пиеса, номиниран е и за „Еми“ и „Златен глобус“. Роден е в Блекпуул, Англия, но счита Чикаго за свой втори роден град.

Започва актьорската си кариера през 70-те години на миналия век, когато по предложение на колегата му Джон Малкович става част от трупата на театър Steppenwolf в Чикаго. През 1986-а печели наградата „Тони“ за ролята си в постановката „Къщата със сините листа“ по Джон Гуар.

Резултат с изображение за john mahoney

Филмовият му дебют е през 1987-а във филма „Тенекеджиите“, където си партнира с Дани де Вито, Ричард Драйфус и Барбара Хърши. Често озвучава анимационни филми, сред които популярните „Мравката Z“ и „Атлантида: изгубената империя“.

„Той беше велик актьор и прекрасен сърдечен човек – срещнеш ли го, винаги след това се чувстваш по-добре“, написа в Twitter Джон Кюсак, който се снима с Махони във филма „Кажи нещо“ през 1989 година.

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...