Дрехите блестят на „Въртидрешка“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

За пети пореден път ще разменяме тоалети и ще се забавляваме с Empty Your Wardrobe

Платформата за размяна на дрехи „Въртидрешка“ се завръща тази неделя,    16 юли, от 17:00 часа, в Culture beat club в София. За пети пореден път съмишлениците от Empty Your Wardrobe дават пространство на всички, които искат да презаредят гардероба си, да открият мечтаните тоалети и да споделят с другите любимите си облекла, които вече не носят.

Този път инициативата има много блясък – тя е фокусирана около клубното настроение, а темата на събитието е Disco.

Резултат с изображение за въртидрешка

Посетителите могат да донесат до 5 парти дрешки, които искат да разменят с останалите. Както обикновено, те ще бъдат поставени на обозначени за целта места и всеки ще има възможността да избере за себе си толкова, колкото му се прииска, тук ограничение няма да има. Разбира се, добре е предварително да сме се погрижили тоалетите, които ще споделим с другите, да са в много добро състояние. За да няма разочаровани, моден консултант ще посреща гостите на входа и ще преценява кои артикули да бъдат допускани до събитието.

Обичайно организаторите са подготвили много изненади и награди. Какво по-хубаво от лято, коктейли, диско музика и парти дрешки? За доброто настроение ще се погрижи Dj Tot-F. Той ще подсили емоцията с фънки музика, а за разкош ще има и коктейли на промоционални цени.

Свързано изображение

Създателите на Empty Your Wardrobe винаги са били социално ангажирани и го доказват за пореден път с каузата, която стои зад настоящата инициатива. След като предишните акции на „Въртидрешка“ бяха обвързани с благотворително набиране на средства за бебе Валери, фондация „Очи на 4 лапи“ и учебния куклен театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, този път ще се обърне внимание на проблем, който за съжаление се превръща в съдба за  доста жени в България и за който не се говори много и публично – рак на шийката на матката.

Всеки, който е съпричастен или просто има желание и добро сърце, ще може да даде своята подкрепа и да дари пари в благотворителна кутия за помощ на Мариана в деня на събитието. Тя има нужда от спешна операция, след като й е открит рецидив, изискващ повторна спешна интервенция за отстраняване на органи. Манипулацията е много сложна и може да бъде извършена само в Истанбул.

Освен това дрехите, които не бъдат взети, след събитието ще бъдат дарени на организация, помагаща на хора в нужда.

С артикулите, останали от последната „Въртидрешка“организацията работи върху създаването на първата си колекция от рециклирани дрехи. Начинанието е естествено развитие на дейностите на Empty Your Wardrobe, а по него работи студентката по мода и дизайн от Националната художествена академия Мелинда Хубин. Линията е наречена ЗОВВ на четирите стихии – земя, огън, въздух, вода. Тя е вдъхновена от идеята да мислим повече за планетата, като най-малкото, което можем да направим, е да пазаруваме разумно и осъзнато. Очаквайте ревюто на 7 септември в София.

За Empty Your Wardrobe

До момента организацията е осъществила 4 събития за размяна на дрехи „Въртидрешка“ – всяко от тях със своя социален характер и кауза. След всички успешни инициативи, бяха проведени и творчески работилници под формата на курс с лектори, които запознаха аудиторията с интересна информация за модната индустрия.

Целта на всички събития е да се насърчи свободното споделяне на дрехи, вместо те да бъдат изхвърляни, както и промяна в общественото съзнание за опазване и съхраняване на заобикалящата ни среда.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...