Продажбите на произведения на изкуството намаляват

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Само за миналата година спадът е с цели 11 процента

Световните продажби на произведения на изкуството бележат спад от 11 процента през 2016-а главно заради забавянето на икономическия растеж и политическата несигурност, сочи публикуван днес доклад, цитиран от Франс прес.

САЩ остават най-големият пазар на изкуство, следвани от Великобритания и Китай, според първия „Доклад за световния пазар на изкуство“ на международния панаир на изкуството Арт Базел и швейцарската финансова компания Ю Би Ес (UBS).

Резултат с изображение за art auction 2016

Забавящият се икономически растеж и продължаващата политическа несигурност в глобалната икономика са засегнали пазара през 2016 година и са причина за предпазливо купуване и продаване в някои области, се отбелязва в доклада.

Световният пазар на произведения на изкуството отчита общи продажби на стойност 56,6 милиарда долара за 2016-а спрямо 63,3 милиарда година по-рано.

Приходите са били подкопани от по-слабите продажби на скъпи произведения, особено на пазара за изящно изкуство, които бяха в основата на растежа през 2014 година, се уточнява в документа.

Резултат с изображение за art auction 2016

САЩ, Великобритания и Китай „затвърдиха“ водещите си позиции, като заедно покриват 81 процента от стойността на световните продажби на предмети на изкуството.

Макар САЩ да запазват първото място, делът на страната се е свил от 43 на 40 процента. В доклада се посочва обаче, че това се възприема като връщане към нормалните равнища след бърз растеж през предходните години.

Резултат с изображение за art auction 2016

Делът на Великобритания остава без промяна – 21 процента, а делът на Китай е нараснал от 19 на 20 процента миналата година.

Китай е начело при търговете с дял от 34 процента от стойността на продажбите.

 

 

Източник: БТА, Заглавна снимка – Billboard

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Честит Гергьовден!

На 6 май празнуваме Гергьовден - един от най-големите празници в народния календар, отбелязван в чест на Свети Георги Победоносец и като Ден на...

Шанел 5 | Ароматът за жени в контейнер за одеколон |видео|

Шанел веднъж признава на Салвадор Дали, че "през целия си живот се е занимавала с това да преработи мъжкия костюм в женски: жакети, прически,...

Сьорен Киркегор: Нищо не е по-страшно от празните приказки

Преди 208 години на днешния ден се е родил един мислител, който обръща погледа си към човека, смисъла на неговия живот и взаимоотношението му...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

еликден е най-святият празник за християните по целия свят. На този ден Християнската църква отбелязва Възкресението на Божия син Исус Христос. Празникът е подвижен...

Писъците на леглото

,,Беше казал, че я обича. Вярно, че малко или повече тя изтръгна това признание от него, но беше искрен. Когато обаче човек обича някого,...