Най-добрият сандвич в целия свят се приготвя в Турция според класация на онлайн пътеводителя за традиционна храна „Тейст Атлас“.
Турският дюнер „Томбик“ покорява върха на новата кулинарна класация на сандвичите, известни с уникалните си вкусове по целия свят. Основна съставка в този сандвич е месото, печено на въртящ се шиш, което се поставя в разрязано по дължина хлебче. Сандвичът с хрупкава коричка и мека сърцевина, в който често се поставят и други съставки – различни зеленчуци и сосове, получава 4,7 от общо 5 звезди.
На второ място в класацията е ливанският сандвич „шауарма“, а трети – виетнамският „бан ми“. Четвъртото място е отделено за канадския сандвич с пушено месо от Монреал, а петата позиция отново е запазена за виетнамския „бан ми“, но този път с добавка от месо, краставица, туршия от ряпа, морков и майонеза.
Следващите места в класацията остават за други апетитни предложения – мексиканските сандвичи „тортас“ (шести в класацията), американският сандвич с рачешко (седми), аржентинският сандвич с говеждо месо (осми), италианският „моцарела ин кароца“ (девети) и португалският „прего“ (десети).
ARTDAY.BG