На 88-годишна възраст почина легендарният кулинарен критик и съавтор на прочутия гастрономически справочник „Го и Мийо“
Информацията за тъжната новина идва от френските медии. Известният и по света кулинар е починал на на 88-годишна възраст. Той е съавтор на прочутия гастрономически справочник „Го и Мийо“ (Gault et Millau).
През 60-те Мийо и колегата му Анри Го стават известни с пътуванията си из Франция, където отсядат в хотели и ресторанти и оценяват храната. Списанието, което започват да правят, става библия за почитателите на френската кухня, а справочникът им е задължителен за туристите във Франция.
Мийо и Го, 1970-а
Мийо и Го посещават до 400 ресторанта годишно. Те формулират 10-те заповеди на съвременната френска кухня, като още далече преди началото на биоепохата заявяват, че ястието трябва да се готви само с пресни продукти, за предпочитане фермерски, а също с използването на разнообразни подправки и сосове.
Мийо е автор и на книги за кухните и културата на храненето в САЩ и Великобритания.
Заглавна снимка: Culturebox
ARTday.bg
Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/