Пробиотик, който допринася за ферментацията, намалява възпаленията и засилва имунната система
Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. „Дейли мейл“, позовавайки се на корейски учени.
Бактерията Prоpionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти.
Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората.
Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения – ацетат, пропионат и въглероден двуокис. Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета.
Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и „подобряват биомаркерите на стареенето“.
Заглавна снимка: 6abc Action News
ARTday.bg
Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/