Заобградете се с правилните хора! ~ Уорън БЪФЕТ

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мъдростите на най-големия инвеститор в света, който днес навършва 87

Днес Уорън Бъфет навършва 87 години. Повечето хора биха се съгласили, че „Оракулът от Омаха“, както го наричат, е най-великият инвеститор в историята. Той пък обича да споделя мъдростта си, която му е помогнала да натрупа огромното си състояние.

Много от неговите най-добри цитати са включени в годишните му писма до акционерите на Berkshire Hathaway, които са задължително четиво. Повечето от тях обаче той споделя в различни интервюта, речи, коментари в печатни издания и дори се пренасят от уста на уста.

Резултат с изображение за Warren Buffett

Ето и някои от най-добрите от тях:

Бъдете наясно какво точно правите. Рискът идва, когато не знаете какво правите. Когато имате талант, един ден уменията ще надделеят над късмета.

Премисляйте отново и отново всичко. Държа да се отделя много време на премислянето, всеки ден. Хората рядко го правят, но е много важно в света на бизнеса. Много бизнесмени взимат импулсивни решения, които рано или късно водят до грешки.

Действайте внимателно във всичко, което правите. Отнема 20 години да изградите репутация и само 5 минути, за да я съсипете. Трябва да бъдете предпазливи както в живота, така и в бизнеса.

Ако нещата са зле, не ги влошавайте. Ако се озовете в дупка, не продължавайте да копаете.

Заобградете се с правилните хора. Няма как да направите успешна сделка, ако сте заобиколени с неправилните хора.

Не бъдете прекалено доверчиви. Купувайте акции в компании, които изглеждат толкова идеални, сякаш и идиот може да ги управлява. Чудесното приключва един ден, бъдете готови за момента, в който завесите ще паднат.

Оценявайте това, което е било преди да дойдат хубавите времена. Някой седи на сянка днес, защото друг преди това е посадил дърво.

Преценявайте кога да скочите от лодката. Ако се окажете в потъваща лодка може би ще е по-подходящо да я напуснете и вместо да насочвате енергията си в ремонтирането ѝ, насочете я към управляването на нова такава.

Навиците са трудни за променяне. Веригите, с които ви връзват са твърде леки за да се усетят, докато не натежат прекалено много, когато ще е почти невъзможно да ги счупите.

Вярвайте в успеха си, дори когато никой друг не го прави. Винаги съм знаел, че ще бъда богат и никога не съм се съмнявал в това.

Заглавна снимка: CNBC.com

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...