Маргарита Петкова и Добромир Банев: Най-хубавото чувство е да обичаш

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Най-хубавото чувство е да обичаш, а всяка любов е най-голямата. Това споделиха поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев на „Среща с автограф“ с публиката на на фестивала „Есенни театрални срещи в Русе“, който се организира от 8-и до 13-и октомври тази година.

Двамата прочетоха свои произведения и разказаха как са се запознали и събрали като творчески тандем, спомниха си и забавни истории.

На въпрос от публиката дали през годините са търсили друга „половинка“ в писането на мерена реч, двамата отговориха, че когато ти е добре с един човек и всячески те задоволява общуването с него, не търсиш друг.

Поетите казаха още, че Русе заслужава подобен фестивал.

„За нас е чест да бъдем от специалните му гости“, заяви Банев, а Петкова допълни, че колкото повече подобни фестивали има у нас, толкова по-добре.

Може да бъде изображение с 2 души и тълпа

Пред БТА творците коментираха, че в днешно време е лесно да се пише.

„Нашата поезия достига много лесно до публиката и благодарение на това сме Маргарита Петкова и Добромир Банев“, каза Банев, а Петкова добави, че поезията достига само до тези, които имат нужда от поезия.

„Сега е лесно със социалните мрежи, с това, че всеки, който има пари, може да си издаде книжка. Ние не издаваме по този начин – нас ни издават, но затова сме се трудили доста години“, обясни Петкова.

Банев сподели, че съвместната им работа не е спирала от 2013-а година, когато са се превърнали в тандем.

Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение

„И с най-новите ни самостоятелни книги отново сме тандемът Петкова – Банев и смятам, че това ще продължи и ще бъде обективирано в нова книга“, каза Добромир Банев.

Двамата писатели са в Русе с най-новите си книги. Маргарита Петкова е с „Бели нощи“ и „Още бели нощи“, а Добромир Банев – „Всички дни ще се казват неделя“.

„И ако навържем заглавията, има някакъв общ знаменател. Той, разбира се, е любовта, но когато всички дни ще се казват неделя, ни предстоят още много бели нощи“, обясни Банев.

Той коментира, че според него младите хора четат.

„От нашите многобройни пътувания из страната публиката е основно от млади хора. Това за нас е много обнадеждаващо. Прекрасно е, че в днешно време поезията ни стига до младите и докосва сърцата им“, каза Банев, а Маргарита Петкова допълни, че двамата пишат за любов и е нормално аудиторията им да е широка и да има и млади хора, които обичат мерената реч.

Източник: БТА

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Имай вяра! Върви напред! ~ Томас Едисън

Във времето, в което живеем, ние приемаме електричеството за даденост. Само сто години са изминали обаче от времето, когато хората започват да го използват....

Не ни учат как да обичаме

„Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича, това ни сломява и...

Гледаме „Да обичаш на инат“ по БНТ в памет на Николай Волев

Режисьорът Николай Волев, създал култови български филми като  "Господин за един ден" и "Да обичаш на инат", почина при инцидент на 78 години. Българската национална...

Българско кино: „А сега накъде?“ е филм за тържеството на любовта

На днешния ден през далечната 1988 година е премиерата на филма "А сега накъде?". Режисьор е знаменитият Рангел Вълчанов. В ролите: Албена Ставрева, Ани Вълчанова,...

Артър Милър: Предателството е единствената истина, която остава до края

Той остава в историята на театъра с пиеси като „Всички мои синове”, „Смъртта на търговския пътник” и „Поглед от моста”. Носител е на „Пулицър”...