Сериал изостри отношенията между Париж и Рим

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Сериалът „Емили в Париж“ на платформата „Нетфликс“ изостри отношенията между столиците на Франция и Италия след изказване на президента Еманюел Макрон. От италианска страна засега главно действащо лице в спора е кметът на Рим Роберто Гуалтиери.

Ябълката на раздора е мястото, където се развива действието в поредицата, чийто четвърти сезон започна през август. В края стана ясно, че главната героиня ще се премести в Рим. Звездата от сериала Лили Колинс, която е в ролята на Емили, обяви новината в предаването „Добро утро, Америка“, а се появи и в официалното видео, отпивайки от чаша капучино с изписана на дъното цифра пет. „Няма място като Рим!“, каза тя с намигване.

Решението на сценаристите Емили да изостави Париж за сметка на Рим сериозно подразни френската столица и предизвика реакция от най-високо ниво – директно от Елисейския дворец. И това съвсем не е случайно – сериалът предизвика значителен ръст на туристите в града и допълнително го популяризира.

Макар че поредицата е критикувана, че не показва реалния живот и по-бедните райони на града остават извън кадрите, филмът има положително влияние върху туризма, сочи проучване, проведено от Националния филмов център на Франция през януари и цитирано от Си Ен Ен. Около една десета от туристите решават да посетят страната, след като са гледали конкретен филм или сериал, а при 38 на сто от анкетираните това е благодарение на „Емили в Париж“ , показват данните. Отчетен е също ръст на търсенето и закупуването на недвижими имоти в града.

Сериалът е толкова популярен, че дори първата дама на Франция Брижит Макрон се съгласи да се снима в него. Тя играе себе си в продукцията, появи се за няколко минути в епизод, излъчен преди около месец.

Идеята ни хрумна по време на среща в Елисейския дворец, разкри Лили Колинс пред списание „Ел“. „Брижит Макрон е почитателка на сериала и прие да се появи като себе си с голяма доза чувство за хумор“, отбеляза актрисата.

„Емили в Париж“ в Рим няма смисъл“, реагира и президентът Еманюел Макрон на сюжета за петия сезон в интервю за изданието „Варайъти“. И отбеляза, че „ще се борим упорито“, за да продължи действието в поредицата да се развива във френската столица. „Сериалът „Емили в Париж“ е много положителен от гледна точка на привлекателността на страната“, добави Макрон пред изданието. Той не скри, че е горд от участието на съпругата си във филма.

Президентът обаче не планира да се включи в продукцията, въпреки че обещава да се впусне в битка за сериала. „Аз не съм привлекателен като Брижит“, каза той пред „Варайъти“.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери реагира на изказването на френския държавен глава с публикация в социалната мрежа Екс. „Скъпи Еманюел Макрон, не се притеснявай: Емили e много добре в Рим… не можеш да контролираш сърцето: нека я оставим да избере“. Градоначалникът също така каза, че разговарял с кметицата на Париж Ан Идалго по повод коментарите на Макрон за сериала. „Приемаме преместването на Емили в Рим като потвърждение, че нашият град става все по-важен…“, отбелязва Гуалтиери. И не забрави да напомни отново: „… смятаме, че Макрон трябва просто да се отпусне“.

Кметът на Рим дори изрази надежда, че „…Макрон се е пошегувал, защото би трябвало да знае, че продуцентска компания като „Нетфликс“ не приема заповеди от държавни глави и не взема решения на базата на политически натиск“, добави Гуалтиери пред излизащото в Рим издание на „Холивуд рипортър“.

Създателят на сериала Дарън Стар, известен и със създаването на „Сексът и градът“, се опита да потуши напрежението, като обяви, че в петия сезон приключенията на Емили ще бъдат и в Рим, и в Париж. „Емили ще има присъствие в Рим. Това не означава, че тя няма да бъде в Париж“, каза той в разпространено изявление, цитирано от сайта на списание „Пийпъл“.

Стар обясни пред изданието, че е решено действието да се премести в Рим, за да се  „разшири вселената“.

„За мен Рим е като другия голям романтичен град в Европа и с Париж са малко като ин и ян“, е мнението на Дарън Стар. „А и историята ни отведе там. Знаете, че Италия – също като Франция – е известна с модата, дизайна, стила, но по един различен начин“. Изпращането на Емили в Италия e породено от желанието на Стар „да изпревари аудиторията и да я заведе на неочаквани места“ и да докаже, че „шоуто може да има по-голям отпечатък“.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Имай вяра! Върви напред! ~ Томас Едисън

Във времето, в което живеем, ние приемаме електричеството за даденост. Само сто години са изминали обаче от времето, когато хората започват да го използват....

Не ни учат как да обичаме

„Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича, това ни сломява и...

Гледаме „Да обичаш на инат“ по БНТ в памет на Николай Волев

Режисьорът Николай Волев, създал култови български филми като  "Господин за един ден" и "Да обичаш на инат", почина при инцидент на 78 години. Българската национална...

Българско кино: „А сега накъде?“ е филм за тържеството на любовта

На днешния ден през далечната 1988 година е премиерата на филма "А сега накъде?". Режисьор е знаменитият Рангел Вълчанов. В ролите: Албена Ставрева, Ани Вълчанова,...

Артър Милър: Предателството е единствената истина, която остава до края

Той остава в историята на театъра с пиеси като „Всички мои синове”, „Смъртта на търговския пътник” и „Поглед от моста”. Носител е на „Пулицър”...