Жени Костадинова – 20 години с Ванга

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Фондация „Ванга” и Съюзът на българските писатели Ви канят на юбилейна среща с биографа на пророчицата

Юбилейна среща, посветена на изследователя на Ванга – Жени Костадинова, която е автор на 8 книги за Пророчицата, ще се състои на 9 ноември, четвъртък. За пътя към тази необикновена личност, за прозренията и заветите ѝ, за това как думите се превръщат в съдба и преплитат съдби… Представяне на новата ѝ книга „И остави Ванга следа…”. Тази среща ще бъде един необикновен диалог на почитатели, читатели и хора, докоснати от озарената Ванга. Авторката ще разкаже за своя път към нея и защо 20 години не спира да пише за Ванга.

Всички издания ще се продават. Читателите ще имат възможност да вземат автограф, да задават въпроси на авторката и на видни личности, били в обкръжението на Ванга. 

За книгите на Жени Костадинова

„Книгите на Жени Костадинова за Ванга са не просто книги, на които можем да се доверим, написани с вяра и любов, но и компас, който можем да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга.”    

Акад. Светлин Русев

„Да служи за разкриване на живота и делото на Ванга, е без съмнение съдбовно призвание на Жени Костадинова.”  

Проф. Пламен Пантев

„Ако не са свидетелствата за чудесата на Ванга, поместени в тази вълнвуваща книга, заедно с хората ще си отидат и те. А книгите на Жени Костадинова са почтено написани, затова се съгласих пред нея да разкрия съкровени мигове от разговорите си с леля Ванга, които не съм разказвала на никого досега.”

Богомила Косатева

За Жени Костадинова

Жени Костадинова е магистър по философия, журналист и поет. От 20 години с прецизността на учен изследва личността на Ванга и събира пророчествата ѝ, спомените за нея на съвременниците ѝ. Автор е на 4 книги и 4 албума за пророчицата. Книгите ѝ са преведени на няколко езика. Носител е на Специалната награда на Фондация „Ванга” (пластика от проф. Емил Попов) за висок принос в съхраняването и популяризирането на духовното наследство на Ванга.

„И остави Ванга следа…” – новата книга

Новата книга на Жени Костадинова „И остави Ванга следа…” е продължение на написаните от авторката произведения по темата. В сходен дух тя търси документалност и истинност, разгръщайки сложната, богата и наситена с много акценти тема. Новата книга съдържа спомени на хора, познавали отблизо Пророчицата, и интервюта на журналистката с нейни близки. Сред тях са Светлин Русев,  Богомила Косатева, Нешка Робева, Янка Такева, Петко Колев, Тодор Цонев. Без редакторска намеса и интерпретации, 33-те текста поднасят напълно автентични щрихи към образа на световноизвестната прорицателка и допълват истинския ѝ облик. Ванга оживява като Глас от Вселената, дошъл да ни разкрие дълбоки онтологични тайни, като Глас на милостта и молитвата, сочещ ни път за спасение, като Глас на болката и състраданието… В текстовете изплува образът ѝ и отвъд пророческото битие – самотна и страдаща, понякога озарена от радост. Много нови прозрения и видеяния на сляпата ясновидка за България и света ще провокират търсещите скритата истина.

Литературен обзор ще направи Анжела Димчева, а представянето на книгата  – Юлия Дивизиева.  Водещ на събитието е Мария Дамянова, а участие ще вземат Калина Томова (сопрано) и Калина Николова (пиано). Със специалното участие на Илия Луков.

Всички са добре дошли на 9 ноември (четвъртък) от 18.30 ч. Мястото е Сити Марк арт център (бивше кино „Левски”), бул. „Янко Сакъзов” 30.

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Очарователният образ на обикновения човек (видео)

„Беше висок метър осемдесет и осем и бе рус, хората често му казваха, че прилича на младия Гари Купър. Единственият човек, който го интересуваше....

Ден на Европа – празнуваме нашите истории!

Всяка година на 9 май отбелязваме Деня на Европа – годишнината от историческата Декларация на Шуман през 1950 г., но и първата официална стъпка...

П. И. Чайковски, лечителят на човешката душа

„Виновник“ за създаването на едни от най-красивите балетни постановки - „Лебедово езеро”, „Спящата красавица” и „Лешникотрошачката”, които повече от век не слизат от сцените...

Френски феминистки надраскаха картини с #MeToo

Картината "Произходът на света" на Гюстав Курбе стана обект на вандалска проява в музея "Център Помпиду-Мец" във френския град Мец, предаде Франс прес. Тя е най-известното...

Поетът, който даде на света любов

Пеньо Пенев се ражда на 7 май 1930 година в балканското селце Добромирка, Севлиевско, в многочленното семейство на Дора и Пеньо Пеневи. Преживява обременено...