Лакомството се харесало на актьора, докато бил на почивка в Италия
Джордж Клуни иска да продава любимото си италианско сирене в Америка, след като го открил, докато бил на почивка край езерото Комо, съобщи Контактмюзик.
Звездата е станал почитател на сиренето Пекорино де Парду – направено от фермер на име Пепино на езерото Лаглио – след като го опитал на закуска, докато почивал във вилата си на езерото Комо.
Клуни преди това влезе в света на търговията на дребно, рекламирайки марката текила Casamigos, която по-късно беше продадена на Diageo през 2017 г. Сега той планира друго бизнес начинание с италианското сирене.
Джордж и Амал
Източник споделя, че „Джордж не може да се насити на Пекорино-то на Пепино и в края на почти всяко хранене яде огромни парчета от него. Амал (съпругата му) го кара да си мие зъбите веднага след това, защото не харесва дъха му. Но тя също смята, че вкусът е толкова добър, затова Джордж ще намери голям нов пазар за него.“
58-годишният актьор вече бил изпратил 32 кг. от твърдото солено сирене от овче мляко в Лос Анджелис за проба на своите приятели и потенциални клиенти.
Говорейки пред в. „Дейли стар“, източникът добавя: „Освен че действа, Клуни се бори за нов предприемачески проект. Сега той мисли, че е открил следващия си голям бизнес.”
Ако актьорът реши да продава сиренето на Пепино в САЩ, това ще преобрази живота на фермера и неговото семейство, които в момента продават по-голямата част от продукцията си от малък микробус, паркиран близо до имението на Клуни край езерото Комо.
Заглавна снимка: vanityfair.com
ARTday.bg