Куркински представя „МАРИУС 50“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Юбилейния спектакъл ще можем да видим в рамките на „Аполония“

Актьорът Мариус Куркински ще представя юбилейния си спектакъл „Мариус 50“ по време на празниците на изкуствата „Аполония“. Той ще представи всички свои досегашни представления чрез сборен моноспектакъл. Зрителите ще могат да видят превъплъщенията му в „Дон Жуан“, „Черното пиле“, „Песен на песните“ и други.

Празниците на изкуствата ще се проведат от 1 до 6 септември в Созопол. Тазгодишното 36-то издание на фестивала ще предложи изобилие от културни събития. Това съобщиха организаторите му, цитирани от БТА.

Кино и театралната програма ще бъде открита с премиерни и предпремиерни продукции като постановките „Той е дяволът!“ с режисьор Здравко Митков и филма „Страх“ на Ивайло Христов. В двора на Художествената галерия ще бъде подредена фотографска изложба на журналиста Стефан Джамбазов.

Друг акцент от програмата ще даде възможност на публиката да чуе един от най-добрите български рап изпълнители Ицо Хазарта, който ще изпълни някои от най-емблематичните си хитове като „Имам човек“, „Заради тебе“ и „Браво“.

Майсторският клас тази година ще бъде воден от Орлин Анастасов, като участие ще вземе и руската пианистка и диригент Лариса Габитова. За поредна година курсистите ще участват в гала концерт, като част от програмата на Фестивала.

Представленията, включени в програмата на „Аполония“, ще се проведат в Амфитеатъра, Художествената галерия и лятно кино „Созопол“.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Не ни учат как да обичаме

„Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича, това ни сломява и...

Гледаме „Да обичаш на инат“ по БНТ в памет на Николай Волев

Режисьорът Николай Волев, създал култови български филми като  "Господин за един ден" и "Да обичаш на инат", почина при инцидент на 78 години. Българската национална...

Българско кино: „А сега накъде?“ е филм за тържеството на любовта

На днешния ден през далечната 1988 година е премиерата на филма "А сега накъде?". Режисьор е знаменитият Рангел Вълчанов. В ролите: Албена Ставрева, Ани Вълчанова,...

Артър Милър: Предателството е единствената истина, която остава до края

Той остава в историята на театъра с пиеси като „Всички мои синове”, „Смъртта на търговския пътник” и „Поглед от моста”. Носител е на „Пулицър”...

Пет дни си спомняме за писателя дипломат Ромен Гари

"Моето странстване по света е преследване на Романа на многопластовия живот." - Ромен Гари Ромен Гари е един от големите френски писатели на XX век. Роден е...