Майн Рид в 20 цитата за любовта

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Англичанинът Томас Майн Рид, известен също под своя творчески псевдоним капитан Майн Рид, е автор на десетки вълнуващи приключенски романи, любими на деца и възрастни. Но освен увлечението по приключенията, Томас имал още една страст – боготворял любовта и всичко, което е свързано с това романтично чувство.

Thomas Mayne Reid

Писателят за най-великото чувство:

Любовта се надсмива над препятствията.

Да забравите любим човек е невъзможно. Времето, разбира се, е добър лечител за сърцето на неполучилия отговор в любовта, а раздялата помага още повече. Но нито времето, нито раздялата могат да заглушат копнежа по изгубения възлюбен или да успокоят сърцето, непознало щастливата любов.

Той е готов да умре за теб и дори повече от това – иска да се ожени за теб.

Любящите сърца трябва да горят и бият съвсем близо едно до друго.

Нима е възможно влюбените да се задоволят с кореспонденция, оставайки на разстояние полет на стрела!

Колко често от кратката думичка „да“ зависи щастието на целия живот. И често, прекалено често, също толкова кратко „не“ води след себе си страшна мъка.

За раните на любовта приятелското участие е истински балсам.

Любовта смирява гордите сърца, учи високомерните на снизхождение, но главното ѝ свойство – извисява и облагородява всички. Тя няма да превърне принца в простолюдие, но ще превърне обикновения човек в принц.

Уязвеното самолюбие! То е толкова могъщо, колкото самата любов. И то ранява също толкова силно, колкото любовната мъка.

Когато сърцето е пълно с любов, всяка дреболия, свързана с тази любов, изглежда важна и значима, и паметта съхранява мисли и събития, които в друго време скоро биха били забравени.

Времето и разстоянията често разрушават любовта. Тя не може да живее само на едни спомени. Непостоянството на човека се изразява и в това, че той, възхищавайки се на идеала, все пак обикновено предпочита реалното и вещественото.

Красивите жени в света са немалко, но няма такава, която би била по-красива от всички тях. Няма мъж, който би бил по-красив от всички останали мъже. Но от две еднакво красиви картини, все пак е по-добра тази, която гледате в момента. Неслучайно влюбените с ужас мислят за разстоянията помежду им.

В нашата страна на хладни чувства, пресметлива и користна любов, ние не можем да разберем и, моля ви се, не вярваме във възможността за безразсъдно смели постъпки, които в други региони пораждат силна страст.

Любовта, ако липсва в нея страст, е нищо повече от пошло и безсмислено приключение в света на злото.

Някой път красивите очи нараняват много по-болезнено, отколкото оловото на куршума.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Обичам те, защото си признавам

*** Страшни са твоите игрички. Убиецът не е виновен още. Като във филм на Алфред Хичкок, със нож, пронизващ писък нощен се вмъкваш. Като ангел шестокрилен, лек полъх от небесното...

Едуар Мане – художникът извън шаблона (видео)

На днешния ден, 30 април, през 1883 година, Едуар Мане напуска светът на живите, за да се пренеса в незабравата. Като приятел на Бодлер е...

Актьорът Руси Чанев ще получи „Аскеер“ за цялостен принос към театъра (всички номинирани)

Академия "Аскеер" обяви номинациите си за театралните награди за 2023 г., които по традиция ще бъдат връчени на 24 май в театър "Българска армия"....

Никол Кидман получи награда за цялостни постижения в киното (снимки/видео)

Актрисата Никол Кидман получи наградата за цялостни постижения на Американския филмов институт. На церемонията в "Долби тиътър" в Лос Анджелис Морган Фрийман обяви, че...

Ева и Адолф – брак и обет за вярност, часове преди смъртта

На 29 април 1945 г. Адолф Хитлер се жени за Ева Браун в Берлин и в завещанието си посочва за свой приемник адмирал Карл...