„Прада“ съчетава за мъжете елегантност и свобода на движенията (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Ревюто бе организирано на третия ден от миланската Седмица на модата

Емблематичната модна дизайнерка Миуча Прада и нейният съекипник Раф Симънс впечатлиха гостите на Седмицата на мъжката мода в Милано с новата си колекция, която съчетава елегантност и удобство и има за цел да освободи тялото на мъжа, отдалечавайки го от условностите, предаде Франс прес.

Очаквано с нетърпение от феновете, ревюто на „Прада“ беше организирано на третия ден от миланската Седмица на модата, фокусирана върху сезона пролет-лято 2024 г. Модната къща събра гостите си в недотам приветлива зала на фондация „Прада“, задавайки тона на представянето на строг, но същевременно изискан мъжки гардероб.

Отправната точка е „най-семплата бяла риза“. Използвайки тази основа, „можеш да правиш, каквото си поискаш, и да го модифицираш според нуждите на индивида“, каза Миуча Прада.

Свободата на тялото минава през носенето на „вездесъщите“ къси панталони, издържани в цветове като черно, бяло, екрю или сиво, и съчетани с ризи и сака в същия тон.

Вратовръзката изглежда „прокудена“, за разлика от други модни марки, които току-що са я преоткрили.

Силуетът на мъжа на „Прада“ е изчистен, кройките са гъвкави, а материалите – плавни, от памучен поплин, деним или кожа.

В леко отклонение от свободата на движенията, ризите са прибрани в къси панталони или панталони с басти, а талията е стегната, контрастирайки с широчината на раменете.

Традиционната риза е изчистена, на моменти изискана или небрежна, със свръхдълги ръкави и причудливи елементи като флорални мотиви, ресни или множество джобове.

Когато следите ревюто, виждате класически мъжки костюм, но при по-внимателно вглеждане той се оказва напълно различен“, казва на свой ред Раф Симънс. По думите на дизайнера ризата „позволява на тялото, което винаги се движи и променя, да се чувства свободно“.

Същата рецепта се прилага за цяла гама облекла, включително дъждобрани, елеци с множество джобове и спортни облекла.

Модна къща „Прада“ не забравя и своите класики като широки двуредни палта в бяло, осъвременени за случая с малка яка в същия цвят.

Източник: БТА; Снимка: The Daily Reflector

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Поетичният тандем Маргарита Петкова-Добромир Банев гостува в Берлин

Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи първото място в сърцата на изкушените от изящна словесност читатели, ще се срещне с берлинската публика....

Честваме Св. св. Константин и Елена

Православната църква почита днес паметта на Св. св. Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството, има огромна роля за неговото...

Всичко за майка ми

"Човек обича майка си почти без да съзнава, без да чувства, защото е така естествено, както е естествено да живееш; и разбира колко дълбоко...

Най-младият победител в историята на конкурса „Чайковски“ Златомир Фунг с концерт в зала „България“

На 23 май Софийската филхармония посреща за първи път най-младият победител на конкурса "Чайковски" Златомир Фунг, който под палката на Ернест Хьотцл ще представи...

На 24 май Соня Йончева възражда издание за култура с почти вековна традиция

На емблематичния 24 май оперната прима възражда издание с почти вековна традиция и поставя началото на модерния ''Български артист''. Световната и родната публика я познава...