Андре Рийо мечтае за концерт на Северния полюс

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Той е феномен в музикалния свят, продава повече билети от Бионсе и Роби Уилямс, има над 40 млн. продадени албума и 500 платинени отличия. Наричат го „Краля на валса”, защото е накарал целия свят да танцува.

След три посещения у нас и пет блестящи концерта, Андре Рийо идва отново в България на 15 март 2024, зала „Арена София”. Българските му почитатели са многобройни и само за пет дни билетите за концерта му са разпродадени на 80%.

Всяко лято той организира на площада в родния си Маастрих пищни концерти, които събират публика от всякакви възрасти и от всички краища на света. Коледните му спектакли пък са тържество на радостта.

„Моята тайна е, че обичам това, което правя”, казва Андре Рийо в специално интервю за bTV. ”Аз съм класически музикант, с класическо образование и създавам музика със сърцето си”, допълва Рийо. „Изпълнявам само тази музика, която докосва сърцето ми – може да е Моцарт, Верди, може да е Live is Live. Ако докосва моето сърце – ще докосне и вашето”, казва маестрото.

Няма налично описание.

Концерт – майстор на оркестъра на Андре Рийо е българката Кремена Минева, който роботи с него от 28 години. „Оркестърът промени коренно живота ми”, казва тя. „Получих още едно семейство. Обожавам колегите си – ние се храним заедно, пътуваме, спим, на сцената сме заедно. На сцената имаме един обмен на енергия, такова изключително преживяване, че след концерт не мога да заспя от този адреналин и емоции”, разказва Кремена.

Самият Андре Рийо прекарва половината си живот като цигулар и диригент в класически симфоничен оркестър до 1987 г, когато създава оркестъра „Йохан Щраус”, първоначално с 12 музиканти, а сега те са вече 60. Това го прави най-големият частен оркестър в света. В спектаклите на Рийо участват музиканти, хорови изпълнители и солисти от най-различни националности.

Няма налично описание.

„Нашите готвачи готвят за около 650 души на ден”, казва Пиер Рийо, един от синовете на маестрото и негов мениджър. На сцената излизат 250 души, другите са помощен персонал, техници, гримьори, гардеробиери и др. – за да си представите мащаба на нашите събития, с които обикаляме света”.

„В живота трябва да имате мечти”, казва Краля на валса. А една от мечтите му е да организира концерт на Северния полюс, за да прикове вниманието към проблема с глобалното затопляне. А друга – да свири на Луната.

Срещата на българската публика със знаменития нидерландски цигулар и неговия оркестър е на 15 март 2024 г, в зала „Арена София”. Билети се продават в мрежата на Eventim.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Тресавище на любовта

"Жената, позволила на тайната си любов да се разгори в сърцето ѝ, е безумна, защото тази любов, несподелена и негласна, ще опустоши душата, която...

Никога не избягвай болката! ~ Джулиан Мур на 63

Тя е чаровна, интелигентна и достойна за подражание. Носителката на „Оскар“ Джулиан Мур идва на белия свят на днешния ден, 3 декември, през 1960...

Защитните механизми в света на Ана Фройд

Изглежда всеки път, когато Фройд мисли, че е открил своя приемник, бива изоставян от него. Или поне така става с Юнг и Адлер. Междувременно,...

Ромен Гари: За да обичаш, не е достатъчно да обожаваш

На днешния 2 декември през 1980 година си отива Ромен Гари – четен, препрочитан и цитиран къде ли не. Затова и ние от ARTday.bg...

Мария Калас: Да служиш на изкуството е тежък труд – и в началото, и в средата, и в края

МАРИЯ КАЛАС е родена на 2 декември 1923 г. в Ню Йорк. Най-прочутото сопрано учи оперно пеене в Гърция и дебютира в Ла Скала...