Насладата да знаеш! ARTday.bg на 6 години!

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес сайтът за образование, култура и начин на живот празнува рожден ден

Времето лети, но хубавото остава и се помни. Такава е и една от целите на ARTday.bg – да поднася позитивни новини, които ни обогатяват и ни карат да бъдем по-добри хора. За шест години завързахме хиляди приятелства и създадохме общност, в която се чувстваме „в свои води“.

Благодарим ви, че сме заедно в това приключение!

За да отбележим празника, подбрахме няколко цитата на Андрю Матюс – най-известният австралийски автор на книги по популярна психология, художник и международно признат лектор. Заклет оптимист, той ни окуражава да вярваме в себе си и деликатно ни съветва как да преодоляваме трудните житейски изпитания.

1. Щастието не е в липсата на проблеми, а в умението да го открием въпреки проблемите.

2. Кога животът ще стане по-лесен? Никога! Но можеш да се научиш по-добре да се справяш с него. Идвайки на планетата Земя, ти автоматично се зачисляваш в училището на живота, което означава, че докато дишаш, ваканция няма да има.

3. Достатъчно е да променим отношението си към една привидно „неблагоприятна ситуация“ и тогава вече можем да се възползваме от нея. Големите възможности на живота ни обикновено се появяват предрешени с маската на лошия късмет и несполуката.

4. Не е ли глупаво да се подготвяш за еднодневен поход, а да носиш със себе си запаси от вода и храна за целия оставащ ти живот? Защо тогава някои хора се оплакват от трудностите в живота, постоянно носейки със себе си тежестта на грижите и безпокойствата за четвърт век напред?

5. Може би в момента си разорен. Вероятно си изгубил работата си или скъп на сърцето ти човек. Навярно си болен. И си казваш: „Просто не знам какво да правя“. Първото, което трябва да сториш, е да приемеш ситуацията, в която се намираш. Като начало е нужно да се помириш с нея и едва тогава ще можеш да преобърнеш хода на събитията. Остави настрана вината и всичките въпроси „ами ако“. Развитието е резултат на приемане.

6. За да започнеш нов живот, няма по-добро място от това, на което се намираш в този момент.

7. Всичко, което можете да направите днес, е да изживеете колкото се може по-добре времето, докато легнете да спите. А мислите за утре оставете за утре.

8. Животът е огледало – получаваш отвън онова, което изпитваш отвътре – ето защо е невъзможно да подредиш живота си отвън навътре. Ако хората на улицата те гледат намусено, начинът не е да минеш по друга улица! Ако колегите не те уважават, смяната на работата няма да реши проблема.

9. Всеки човек в живота ви е учител. И не е задължително да го харесвате, за да ви научи на нещо полезно.

10. Всички опити да обвиняваме някого в нещо е загуба на време. Може да накараш някого да се почувства виновен, но с това няма да промениш обстоятелствата, които те правят нещастен.

11. Искаш да живееш щастливо? Тогава веднага вземи решение: Никой с нищо не ми е длъжен. Ако някой ми даде нещо, това е бонус.

12. Най-сложното в живота е да цениш всичко и да не бъдеш привързан към нищо.

13. Щастливите хора не са щастливи, защото са постигнали успех в живота. Те постигат успех в живота, защото са щастливи.

14. Твоят живот е серия от необходими уроци, следващи един след друг в идеална последователност. Това е най-добрият подход, гарантиращ максимално душевно спокойствие.

15. И с физическата, и с душевната болка е едно и също: ще боли, докато продължаваш да мислиш и да действаш по старому.

16. Ако нервничим по повод работата и отношенията си с някого, рано или късно ще останем и без работа и без отношения. Ако се притесняваме да говорим за пари или ги смятаме за нещо недостойно, ще останем и без пари. Излишните преживявания винаги водят до това, че животът изпраща източника на безпокойство колкото се може по-далече от нас. За да получиш желаното, трябва преди всичко да се научиш да не му придаваш прекалено голямо значение.

17. Животът не ни наказва. Той ни учи. И ние живеем заради тези знания.

18. Колкото по-малко интереси и увлечения имаш, толкова по-малко са възможностите ти.

19. Ако искаш да имаш душевно спокойствие, престани да делиш случващите се събития на добри и лоши.

20. Докато вярваш, че нещо проваля живота ти, това ще бъде точно така. Именно заради това убеждение.

21. Ако вярваш, че: животът е несправедлив; всички са мошеници; началниците до един са грубияни, в резултат ще привлечеш такива преживявания, които ще бъдат в подкрепа на досегашните ти убеждения. В живота ти ще се появи някой, който ще изпразни банковата ти сметка, ще разбие носа ти или ще те зареже пред олтара. Нискоенергийните мисли ще доведат до нискоенергийни преживявания.

22. Да искаш, е важна част от процеса. Но да искаш спокойно, което няма нищо общо с отчаяната нужда, събрана в думите „това ми съсипва живота“.

23. Тайната на успеха при търсенето на решения има два аспекта. От една страна, трябва да го искаш, а от друга, съзнанието трябва да се намира в състояние на спокойно очакване.

24. Ние откриваме нещо ново за себе си, само когато сме готови да възприемем тази информация. Докато не настъпи точният момент, ние не забелязваме дори тези неща, които по-късно ни се струват очевидни.

25. Когато си щастлив, животът и хората те възнаграждават по най-неочаквания начин.

Борис Белев

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...

Руси Чанев преразказа „Под игото“ на съвременен български

78-годишната легенда на българския театър и кино Руси Чанев едва ли си е давал сметка на какво ще се изложи, заемайки се с адаптацията...

Висоцки: И не си доживях, и не съм си допял…

„И не си доживях, и не съм си допял...” Такива откровения пишеше Владимир Висоцки. И наистина не си доживя, и не си допя –...

Десислава Стоянова се разделя с „Преди обед“ след 12 години

Едно от най-популярните лица на bTV, Десислава Стоянова, ще направи последния си ефир като водеща на предаването "Преди обед" утре. След 12 години, изпълнени...

Вероятно Селин Дион ще пее на откриването на Олимпийските игри

Селин Дион може да се завърне на сцената по време церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, съобщи Variety. Ако...