Астролозите в Шри Ланка не могат да се разберат кога да е Нова година

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Подкрепяните от правителството традиционни астролози в Шри Ланка не успяха да постигнат единодушно съгласие за датите на новогодишните ритуали, а спорещите ясновидци предупредиха за „катастрофа“ и обвиниха съперниците си в неправилно тълкуване на положението на звездите, предаде АФП.

Астролозите са изключително влиятелни фигури, с които се консултират както будистките, така и хиндуистките общности на острова, а техните съвети за благоприятни дати са от значение за всичко – от бракове до бизнес сделки и дори национални избори.

Но 42-членната група от астролози, наети от министерството на културата на острова, заяви, че за първи път са се разделили по отношение на определянето на най-подходящата дата за празнуване на новата година.

„Обсъждахме много задълбочено. След дълги обсъждания финализирахме благоприятното време чрез решение с мнозинство“ каза Ананда Сеневиратне, говорител на комитета за благоприятно време за Нова година.

Мнозинството определи зората на традиционната сингалска и тамилска Нова година в нощта на 13 април. Но несъгласният ясновидец Рошан Чанака заяви, че това време е погрешно и ще доведе страната до „катастрофа“.

Шри Ланка „ще избухне в пламъци“, ако се следва „официалното време“, добави той, без да дава повече подробности.

Шри Ланка излиза от най-тежката си икономическа криза, която през юли 2022 г. доведе до месеци на улични протести и принуди тогавашния президент Готабайа Раджапакса да подаде оставка.

Неговият наследник, президентът Ранил Викремесингхе, се очаква да се кандидатира за преизбиране на избори по-късно тази година, потенциално между септември и октомври.

Преди почти десетилетие бившият президент Махинда Раджапакса свика предсрочни избори през януари 2015 г. въз основа на датата, препоръчана от личния му астролог. Той загуби изборите.

Източник: БНР

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Джани Родари – вечният продавач на надежда

Продавачът на надежди е негов герой – щедър, усмихнат и любим. А писателят Джани Родари даряваше надежди. На всички. И на децата, и на...

Част от самата мен

"Големите ми страдания на тоя свят са били страданията на Хийтклиф и аз наблюдавах и чувствах всяко едно от тях още от самото начало....

Самюъл Бекет: Не ме докосвай! Не ме питай! Не ми говори! Остани с мен.

Самюел Баркли Бекет се ражда  в предградието Фоксрок на Дъблин на 13 април 1906 година. Той е вторият син в заможна протестантска фамилия. Изживява...

Тайните на Екатерина Велика

На 14 години пруската принцеса София Анхалт-Цербстка пристига в Русия, за да стане съпруга на руския престолонаследник. Две години по-късно девойчето се омъжва за...

Втори първи път

Мисля си за първия път, когато: - Те видях - Те прегърнах - Те целунах ( три пъти )... - Те зарадвах - Ти ми писа - Ме покани на...