Безплатни прожекции в петък вечер в „Одеон“ с Филмаутор

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Поради големия зрителски интерес Филмаутор и през 2024 г. продължава инициативата с прожекции в петък вечер в кино „Одеон“ с подкрепата на Национален филмов център и в партньорство с Българска национална филмотека.

През 2023 г. по повод 30-годишнината от учредяване на сдружението за управление на колективни авторски права бяха показани 30 български класически филма от техния оригинален носител кинолента.

Прожекциите бяха съпътствани със срещи на публиката с авторите и представители на творческите екипи. 30 автора бяха отличени с почетната статуетка на Филмаутор.

От април тази година прожекциите на емблематични български заглавия се завръщат под надслов „24 през 2024“.

Фестивалът отново ще се провежда в кино Одеон всеки петък от 18.00 ч. Селекцията от филми включва класически български образци от отделните жанрове: драма, романтика, комедия, исторически и детски филми.

Сред подбраните заглавия, които ще бъдат представени са – „Топло“ и „Оркестър без име“, „Басейнът“, „Сватбите на Йоан Асен“ и „Тютюн“, „Войната на таралежите“ и други.

Заедно с всеки филм Филмаутор ще представя и творчеството на съответния режисьор с участието на наши изтъкнати кино специалисти, сред които проф. Божидар Манов и доц. д-р Деян Статулов.

Всички прожекции ще бъдат с вход свободен за зрителите.

Сред подбраните заглавия, които ще бъдат представени са – „Топло“ и „Оркестър без име“, „Басейнът“, „Сватбите на Йоан Асен“ и „Тютюн“, „Войната на таралежите“ и др.

Фестивала „24 през 2024“ на 5 април, петък, в 18:00ч. в кино Одеон ще открие филмът „Козият рог“. Вечерта ще бъде посветена на режисьора Методи Андонов.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Втори първи път

Мисля си за първия път, когато: - Те видях - Те прегърнах - Те целунах ( три пъти )... - Те зарадвах - Ти ми писа - Ме покани на...

Робърт Де Ниро отваря хотел в София

Американският хотелски бранд "Нобу" стъпва в България. Неговите нови обекти ще бъдат позиционирани в София и Варна. Основана през 1994 г. от актьора Робърт Де...

Хървати отвориха в Дания най-големия частен музей на илюзиите в Европа

Хърватската компания „Метаморфоза“, която стои верига от музей на илюзиите в цял свят, продължава разширяването на мрежата си с нов музей в датската столица...

Том Кланси, литературната машина за пари

Том Кланси, който пет пъти е бил на върха на класацията на бестселърите на New York Times, е едно от големите имена в съвременната...

„Фантомът на операта“ – два часа и половина зашеметяващо изживяване

Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър "Фантомът на операта" вече е в България. Зашеметяващият мюзикъл изнесе първото си представление снощи в НДК. Зала 1 едва...