Шампион по Cosplay и най-добрите графити артисти идват за Aniventure Comic Con 2017

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Събитието ще се проведе на 9 и 10 септември в София

Първото Comic Con събитие у нас става все по-голямо и цветно. Освен с вече обявените актьори от сериалите „Игра на тронове“ и „Дневниците на вампира“, на Aniventure Comic Con феновете ще могат да се срещнат и с едни най-добрите артисти в други две сфери. Европейският Cosplay шампион, родената в Чехия GERMIA, ще представи най-добрите си костюми на сцената на фестивала и ще изнесе специален панел. Печелила е турнири като Road to BlizzCon, Dreamhack и, разбира се, Euro Cosplay 2016. Освен всичко друго, Germia е и професионален геймър, който се състезава за eSuba.Ladies.

Освен Cosplay, комикси, срещи с популярни личности и гейминг, Aniventure Comic Con ще предложи и неочаквано добра комбинация от европейска графити култура, благодарение на NESCAFÉ® 3in1. За специалните гости на фестивала Mr. Woodland (Германия), BOOGIE (Швейцария) и Brus (Италия) ще бъде отделена стена с дължина 50 метра, която ще трябва да превърнат в обща рисунка с история. Предвидени са и майсторски класове, както и множество практически уроци за различни техники в рисуването.

Mr. Woodland е немски художник, илюстратор и графити артист, познат в света на уличното изкуство с огромните си мюръли (мюръл – голяма рисунка създадена директно върху стена на сграда или друга постоянна повърхност) с човешки фигури и животински характери, които винаги разказват история. От началото на юни до края на септември Mr. Woodland обикаля най-големите графити фестивали по света като специален гост, а през останалото време ръководи собствено студио за графичен дизайн в Мюнхен.

Второто голямо име, което ще посети страната ни за първи път, е артистът с псевдоним Boogie. Роден в Германия, но в момента живее и твори в Швейцария. Стилът му е разпознаваем с детайлните и изчистени графити-букви, преплетени в цветни изображения. Редовен участник е на големите фестивали в Русия, Италия, Таити, Мексико, а сега идва и в София за свой майсторски клас по време на Aniventure Comic Con.

Третият гостуващ участник на фестивала е добре познатият на българската публика Brus от Италия. Той е и един от авторите на големия мюръл графит, изрисуван на охладителната кула на ТЕЦ София.

За най-малките и за онези, които желаят да научат нещо ново, ще има серия от уроци (workshops), които ще се провеждат от инструкторите на RUSH и в двата дни. Всички нужни материали – спрейове, маркери, значки, шаблони и т.н. ще бъдат осигурени безплатно.

Aniventure Comic Con ще се проведе на 9 и 10 септември в Inter Expo Center София и ще срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и можете да ги намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години ще влизат безплатно с придружител, притежаващ билет.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

В лицемерието всеки негодник е специалист!

Лицемерие. Двуличие. Подлост. Коварство. Все думи, които ни навяват разочарования от хора – често дори от най-близките. Стара истина е, че от истинските приятели...

Елица Попова, лицето на клубна София: Няма бивша лудост!

Всеки, обичащ клубния живот на София, е срещал Елица Попова поне веднъж в живота си. Емблематичното лице, фейсконтрол на Yalta Club, а някога и...

Брад Пит и Джордж Клуни отново заедно на екран (видео)

Любимците на Холивуд Джордж Клуни и Брад Пит са отново заедно на големия екран. За последен път те си партнираха в черната комедия "Изгори след...

РУБЕНС – вдъхвение от Бог сред старите четки (видео)

В творчеството на Петер Паул Рубенс  жените играят основна роля. Той е основен представител на фламандската живописна школа от бароковия период, автор на повече...

Г. К. Честъртън: Начинът да обичаш нещо е да осъзнаваш, че можеш да го загубиш

Най-известни са детективските му романи с главен герой отец Браун. Характерно за творчеството му е голямото количество метафори, поговорки и алегории. Печели си прякора...