Фотограф съди Джeнифър Лопес за нарушени авторски права (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Искът е за 150 хил. долара заради снимка, публикувана от звездата в Инстаграм

Човечеството може и да стои затворено по домовете си, докато животът временно е „на пауза“, но очевидно за съдебните дела няма почивка.

В момента срещу една от най-обичаните звезди на нашето време – Дженифър Лопес, е заведен иск на стойност 150 хиляди долара, а причината е, че тя публикувала своя снимка в социалната мрежа, без позволението на фотографа, който я е заснел. На въпросния кадър латино дивата е облечена като героинята си от хитовия сериал „Нюанси синьо“ – детектив Харли Сантос, а фотографията е качена в официалния профил на Лопес в Инстаграм на 22 юни 2017 година, пише E!News.

Според съдебните документи, фотографът Стив Сандс е направил оригиналното изображение и сега иска от певицата и актриса финансово обезщетение за нарушаването на авторските му права.

„Случаят е типичен пример за това как известните личности използват труда на фотографите, без да искат разрешение за публикуването им в социалната мрежа. Броят на харесванията, които дадена снимка получава, в комбинация с броя на последователите на акаунта им, е инструмент за комерсиализиране на публикациите им“, казва адвокатът Ричард Либовиц, завел иска срещу холивудската звезда.

Това не е първият път, в който срещу изпълнителката на „Love Don“t Cost a Thing“ се води дело заради фотография. През 2017 година тя бе дадена на съд за същата сума, понеже бе качила като история в Инстаграм общ кадър с Алекс Родригес, на който двамата се държат за ръце.

Междувременно Лопес и годеникът ѝ искат да купят отбора по бейзбол „New York Mets“. Според сп. „Variety“ двамата са се обърнали към банката „JPMorgan Chase“, която да им помогне в начинанието. Към днешна дата „New York Mets“, чиято стойност възлиза на 2.6 млрд. долара, все още са собственост на фамилия Уилпон, която по-рано бе в преговори с милиардера Стив Коен, известен като „Кралят на хедж фондовете“. В крайна сметка сделката пропадна и даде шанс на звездата двойка да се „включи в играта“.

„Variety“ съобщава, че състоянието на бъдещите съпрузи е приблизително 700 милиона долара, така че ще им е необходима малко помощ за финализирането на евентуалния договор. Не е рядкост обаче знаменитостите да купуват миноритарен дял в професионален спортен отбор. Бившият съотборник на Родригес – Дерек Джетър, направи това с „Miami Marlins“. Той притежава 4% от тима и се справя успешно с всички бизнес и бейзболни операции.

Родигес можеше да подпише с „Mets“ още през 2000 г., но вместо това той предпочете да сключи сделка за 252 млн. долара с „Texas Rangers“. По-късно той спечели Световните серии с екипа на „New York Yankees“.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Денонощие – стихотворение от Блага Димитрова

ДЕНОНОЩИЕ от Блага Димитрова На разсъмване, щом разпозная потопения в изгрева хребет, още първата мисъл е тая, че не трябва да мисля за тебе. И през целия ден вероломна тя, където...

Гогол: Ние имаме прекрасната дарба да правим всичко незначително

„Ще се смея през сълзи“ са последните му думи. Мистикът Гогол продължава да остава загадка и след физическата си смърт. Той е признат класик...

Когато мамиш, крадеш правото на почтеност ~ Халед Хосейни

Писателят е роден на 4 март 1965 г. в Кабул, Афганистан. Най-голямото от петте деца в семейството – има трима братя и една сестра....

Лъжата като привилегия

"Аз обичам когато лъжат! Лъжата е единствената привилегия на човека пред всички организми. Лъжеш ли, до истината ще стигнеш! Затова съм и човек -...

В Международния ден на писателите: 20 цитата от книги, посветени на любовта

Днес отбелязваме Международния ден на писателите. Това са хората, които в пълна степен осмислят живота ни, защото възпитават и разума, и чувствата. А любовта...