Ален Делон e поискал асистирана смърт в Швейцария

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Евтаназията там е официално позволена

86-годишният френски актьор Ален Делон е пожелал да умре с помощта на евтаназия. За това разказа синът му Антони в интервю за RTL.

По думите му баща му е обявил намерението си за асистирана смърт в Швейцария (където това е позволено) и вече е написал завещание. Антони Делон допълни, че е обещал на баща си да бъде с него, когато той е готов да предприеме последната стъпка.

По-рано в интервю за TV5 Monde Ален Делон призна, че не е против евтаназията. „Първо, защото живея в Швейцария, където евтаназията е законна, а също и защото намирам такъв край за най-логичен и естествен. На определена възраст, от определен момент нататък имаме право да теглим чертата и да си тръгнем без много шум – без болници, инжекции и всичко останало“, смята актьорът.

На 14 юни 2020 г. Делон бе приет в медицинското заведение Neuilly-sur-Seine в Париж. Първоначално бе съобщено, че е хоспитализиран поради повтарящи се пристъпи на мигрена. По-късно синът му Антони съобщи, че баща му е получил инсулт и сега се възстановява в швейцарска клиника.

Делон е един от символите на европейското и световното кино през XX век. Той спечели световна известност с филмите „Роко и неговите братя“, „Под яркото слънце“ и „Гепардът“. За участието си в последния през 1963 г. е номиниран за наградата „Златен глобус“ в категорията „изгряваща звезда“.

Актьорът е носител на „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ (1984). Има и три режисьорски произведения: „За кожата на едно ченге“, „Неукротимият“ и „Сблъсъкът“. През 2019 г. бе удостоен с почетна „Златна палма“ в Кан.

Заглавна снимка: COPE

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вечната любовна мъка

"С удоволствие бих ѝ звъннал, но се насилвах да не го правя. Не исках и да мисля толкова много за нея. Исках да я...

Антон Страшимиров: Разкрийте сърцата и душите си за обич!

Антон Тодоров Страшимиров е роден на 15 юни 1872 година в град Варна. От юношески години, благодарение на брат си Димитър Страшимиров, започнал да...

(Не)видимо доволни

Днес (по стар стил) е Видовден. На кого не се е случвало да бъде разочарован, наранен или пренебрегнат… Като човешки същества, освен радостта и...

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...