Ели Герасимова: Immaginare – да рисуваш с погледа на дете

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Представете си…. е мотото на изложбата „Immaginare“ на Ели Герасимова в изложбената зала „България” на „Български културен институт в Рим”.

Художничката твори в областта на абстрактната живопис, изразявайки своята ярка вътрешна духовност в колоритни композиции. Произведенията ѝ са приказни и слънчеви истории, в които всеки може да открие своя вътрешен свят.

„Картините в тази изложба са създадени да провокират съвременния човек, за да си позволи да мечтае, да фантазира, да си се представи като дете. Това е моята идея – да пренеса зрителя в измислен, нереален свят“, споделя художничката.

И добавя, че порасналият човек твърде много живее в реалността, а тя му поднася непрекъснато една и съща позната среда, добре разпознаваеми форми и предмети.

„Чрез формата, цвета и линията пресъздавам абстрактни композиции, които носят в себе си скрити послания, изразени с геометрични форми, линии и текстури.  Плътността и структурата постигам чрез използването на колажна техника, микс медиа, акрил, глина и платове“, разкрива художничката.

Като творец-експериментатор тя използва въображението си, но не крие, че се води от интуицията. Затова и картините ѝ са въздействащи, предлагат друг поглед, извън външните форми – към духовното и невидимото.

До 20 ти април, в пространството на залата на „Българския културен институт в Рим”, могат да се видят творбите на Ели Герасимова. Олга Босева, куратор на изложбата, и Жана Яковлева, директор на Българския културен институт в италианската столица, направиха така, че в културния живот на българите в Рим влезе творчеството на още един художник.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...