НЕЧУВАНА ГЛОБА | ЕС санкционира „Google” с 2,4 млрд. евро

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Компанията вероятно ще обжалва

Европейският съюз наложи рекордна глоба от 2,4 млрд. евро на технологичната компания „Google“ – най-скъпият бранд в света за 2017 година.

Според еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер „Google“ е злоупотребила с позицията си на пазарен лидер като най-използвана търсачка, за да предостави незаконно преимущество на своите търговски услуги.

Резултат с изображение за google company

„Това е нелегално според европейското антитръстово законодателство. Компанията е отказвала на други шанса да се съревновават по същество и да правят нововъведения. Освен това, тя не дава на европейските потребители реален избор на услуги и всички предимства на иновациите“, се казва в изявление на Вестагер.

ЕК иска от „Google“ да промени бизнес модела си за услугата Google Shopping, така че тя да отговаря на европейските разпоредби.

Резултат с изображение за google company

От „Google“ пък заявиха, че не приемат решението и обмислят обжалване. Санкцията, наложена на компанията, бие предишния рекорд, поставен от ЕС в монополно дело срещу американската компания „Интел“, която беше глобена с 1,06 млрд. евро.

Резултат с изображение за apple

Преди по-малко от година Вестагер изненада света и най-вече Вашингтон с разпореждането производителят на айфони „Apple“ да плати 13 млрд. евро в неиздължени данъци в Ирландия.

Източник: novatv.bg

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Смелостта да си жив – фрагмент от Димитър Подвързачов

"Животът е река пред всекиго от нас. Някой е смел и глупав – хвърля се направо да я премине – и се дави. ...

Жокера 2 ще участва премиерно на филмовия фестивал във Венеция тази есен (видео)

Warner Bros публикува втория официален трейлър на дългоочакваното продължение Joker: Folie à Deux, връщайки Хоакин Финикс като скандалния антигерой от Готъм Сити – Жокера....

Здравка Евтимова на 65: Онзи, който не пише с думи, пише с делата си

Аз смятам, че талантът е нещо като болката. Когато ви боли нещо, не е нужно някой да ви каже: „боли те“, вие усещате. Това...

Бивш полицай открил античен саркофаг на плаж край Варна

МВР обяви в официално съобщение, че бивш полицай е открил на плажа  античен саркофаг с богата релефна украса. "Докато е на почивка в морската столица, бивш служител на...

Исак Башевис Сингер: За какво са дяволите, след като самият човек е такъв

Исак Башевис Сингер е автор на романи и на кратка проза, на детски книги и пиеси, на мемоари и публицистика, класик на три литератури:...