Художничка вдъхва нов живот на използвани пакетчета чай, като рисува върху тях британски забележителности

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Художничка вдъхва нов живот на използвани пакетчета чай, като рисува върху тях британски забележителности, предаде Пи Ей медия/ДПА.

Така Каролин Уест, която е на 49 години, превръща често изхвърляните опаковки в „нещо красиво“ по думите й.

Тя започва да рисува върху пакетчета чай през август 2023 г., като изобразява върху уникалните платна всичко – от популярни забележителности, включително Стоунхендж, до природни картини.

Уест е изрисувала около 70 пакетчета чай и продължава. Според нея за завършването на едно нейно творение са необходими от час до час и половина в зависимост от детайлите.

„Наистина ми харесва идеята да вземеш нещо, което обикновено изхвърляш, да го превърнеш в произведение на изкуството и да му вдъхнеш нов живот“, казва Каролин Уест, която живее в Уотърлувил, в Хемпшир.

„Мисля си, че всички сме толкова заети през цялото време, трудно е да намерим време да забавим темпото и да забележим красотата в ежедневните неща, които често приемаме за даденост“, казва художничката. „Хареса ми идеята да използвам пакетчета чай като начин да превърна нещо обикновено в нещо красиво“.

Процесът започва с изсушаване на използваните пакетчета, което може да отнеме няколко дни – разрязване, изстъргване на чая и изглаждане.

Краищата им се отрязват, торбичка от чай се поставя върху специална хартия, нанася се основен слой и тогава се пристъпва към създаването на изкуство  с помощта на акрилни бои.

„Това е сложен процес, защото трябва да изчакате да изсъхне напълно, тъй като пакетчетата чай са доста абсорбиращи“, добавя Уест.

„След това просто постепенно наслагвате слоевете, залепвате ги в краищата, сваляте ги от хартията и се надяваш да не се скъсат“, отбелязва художничката.

Тя казва, че любимият й обект за рисуване е Стоунхендж.

Уест публикува творенията си в социалните медии и казва, че хората, които проявяват интерес, „означават много за мен“.

„Наистина е прекрасно да получавам положителни отзиви за нещо, което обичам да правя, а хората просто са много учудени от факта, че тези картини са върху пакетчета чай“, добави тя.

Уест се занимава и с рисуване на други дребни предмети, включително тиквени семки и листа, и дори е превърнала пакетчетата с чипс в ключодържатели и колиета, отбелязва ДПА.

Снимки: PA Media

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...

Руси Чанев преразказа „Под игото“ на съвременен български

78-годишната легенда на българския театър и кино Руси Чанев едва ли си е давал сметка на какво ще се изложи, заемайки се с адаптацията...

Висоцки: И не си доживях, и не съм си допял…

„И не си доживях, и не съм си допял...” Такива откровения пишеше Владимир Висоцки. И наистина не си доживя, и не си допя –...

Десислава Стоянова се разделя с „Преди обед“ след 12 години

Едно от най-популярните лица на bTV, Десислава Стоянова, ще направи последния си ефир като водеща на предаването "Преди обед" утре. След 12 години, изпълнени...

Вероятно Селин Дион ще пее на откриването на Олимпийските игри

Селин Дион може да се завърне на сцената по време церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, съобщи Variety. Ако...