Сряда, 14 Септември 2022 | Начинът на живот

За Божията милост навръх Кръстовден

Днес е един от четирите дни в годината, в който извършваме поклонение. На 14 септември почитаме Въздвижение на Светия кръст Господен. Денят и нощта се кръстосват, защото се изравняват. Наричаме празника Кръстовден.

Началото на гроздобера. Краят на лятото. Идва есента.

Чрез кръста болните търсят Божията милост. Вярваме, че кръстът побеждава всяко зло. Разпятието е жертвеният знак за нашето спасение. Да се очистим от лошите мисли също е част от тихите ни молитви, в които отново сякаш за малко припознаваме добротата. Раждаме се добри, но забравяме, че можем да живеем благородно. Допускаме грешки, но никога не е късно да се поучим от тях. Нараняваме хора, но никога не е късно да се покаем. Греховете са простими, ако ги признаем пред самите себе си.

Слънцето се завръща към зимата, а ние се завръщаме към делата си, към помислите си и към думите, които сме изрекли в състояние на ярост и гняв. Тях също трябва да имаме предвид, когато отправяме молитви, вдигнали глави към все още синьото небе. И не е достатъчно да искаме. За да получим, трябва да дадем. Добротата в нас никога няма да свърши.

Който мисли само за себе си, не може да бъде истински щастлив.

Кръстовден е! Милост и здраве за всички!

Добромир Банев

Снимка: Валентин Иванов-sValio

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕСъдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017