Камелия Тодорова – класа и финес на джаз феста в Банско

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Хилда Казасян пя в дует с Живко Петров и свири на конги на площада под звездите

Слънчевото затъмнение вчера по никакъв случай не повлия на настроението на публиката на площада в Банско. За трета поредна вечер тя посрещна страхотни изпълнители от Международния джаз фест в курортния град. Шефът на феста д-р Емил Илиев не може да свали усмивката от лицето си при вида на любимите си музиканти, които е поканил на 20-то юбилейно издание.

Вчера на сцената бе младата, красива и великолепна Весела Морова с Любо Денев и неговите музиканти. А след нея излезе Хилда Казасян, която е свързана с Банско по много причини. Изненадващо за меломаните, тя пя с пианиста Живко Петров, като обясни, че техният дует вече е издаден и на диск. Не можа да се въздържи да обясни как режисьорът на клипа ги е качил на платформа на влак със скорост 80 км в час и те направо са обезумели от ужас. На сцената тя демонстрира не само гласовите си възможности, а и посвири на конги, припомняйки на публиката, че специалността й всъщност е ударни инструменти.

Не пропусна да припомни и концерта на 8 декември миналата година в зала 1 на НДК в памет на баща си Вили Казасян като изпя една от най-нежните му песни.

Впечатляваща Камелия Тодорова и рецепта за спагети белязаха предишната вечер на Банско джаз фест. Словенецът Урош Перич и „Мамбо Старс бенд” (Сърбия) откриха втората фестивална вечер. Певецът, наричан белият Рей Чарлз изпълни познатите песни от репертоара на великия джазмен, като за атмосферата на сцената допринесе и чаровната Лана Янянин, с която свириха на четири ръце.

Джаз примата Камелия Тодорова предложи на публиката свои познати песни, с напълно нови аранжименти на маестро Живко Петров, който акомпанираше на певицата заедно с басиста Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов на барабаните, по-известни като и JP3.


Михаил Йосифов

Камелия отново показа изключително висока класа и очарова площада под звездите. Тоалет, прическа и интелект отличават джазпримата и това е безспорен факт.

Най-много обаче публиката се забавлява с италианците от „Спагети суинг бенд”, които предложиха на публиката освен качествена музика, но и порция спагети приготвена на сцената от шеф Маурицио Сичилиано. Най-щастливи бяха децата, които се побъркаха да ядат спагети направо от майстора.


„Сантиментал суингърс“

Първата вечер имаха честта да открият невероятните дами от „Сентиментал суингърс“, за съжаление в намален състав, без Рони. Вера и Деси пяха заедно и поотделно. Вера Шандел, както винаги, успя да ни поднесе елегантно Big spender, а Деси ни раздвижи с великолепно авторско парче, съвмвестно с Мишо Йосифов.

В първия ден на фестивала на сцената се качиха и триото на Влатко Стефановски от Македония, както и Аксел Цвингенбергер, със своето буги-вуги пиано.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност е причина да се превърне в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори. Основен спонсор е община Банско, с подкрепата на Виваком, а генерален спонсор FiBank.

Текст и снимки: Люсиена Крумова

Заглавна снимка: Youtube

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

“Post Mortem” – изложба с произведения на Ставри Калинов се открива на 30 април (снимки)

„Арт Клуб Дипломат“ и галерия „Средец“ представят изложба “Post Mortem” с произведения на Ставри Калинов (1944 - 2023). Експозицията включва 12 скулптури и 49 картини, също живопис,...

Емилио Салгари: Спящият човек винаги е миролюбиво настроен

Днешните момчета със сигурност не са като момчетата отпреди 50-60 години. Най-малкото заради „дребната” подробност, че, унесени в дебнене на покемони и прочее виртуални...

Паднаха перките на кабаре „Мулен Руж“, най-известният клуб в Париж (видео)

Перките на забележителната червена вятърна мелница на фасадата на кабарето "Мулен Руж", най-известният клуб в Париж, паднаха на земята през нощта в ранните часове...

Ицко Финци на 91: Не ми изчезва желанието да се критикувам, да се гледам и да се питам кое е добро, кое е лошо

Ицхак Самуел Финци е роден на 25 април 1933 г. в София. Баща му е видният театрал и актьор Самуел Финци. Ицко е 7-годишен,...

Ела Фицджералд – вечните песни на черния славей (видео)

Родена е във Вирджиния, в Нюпорт Нюз, на 25 април 1917 г., но спомените ѝ започват от Харлем, Ню Йорк. За младата чернокожа пришълка,...