Легендарната Даяна Рос на 80: Научих се да казвам „не“ (видео)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На днешния ден през 1944 година в Детройт е родена Даяна Рос. Цялото име на певицата е Даяна Ърнестин Ърл Рос. Тя става известна с групата The Supremes, в която се изявява през 60-те години на миналия век. Соловата ѝ карирера започва през 1970 г.

Славата на Даяна Рос е всепризната – от корици на различни списания, Книгата за рекорди на Гинес, номинации за Оскар, Златен глобус, Грами. Тя е една от малкото известни личности, които имат две звезди на Алеята на славата – една като част The Supremes, другата като соло артист. Успява да продаде над 100 милиона албума по целия свят.

Дебютът ѝ в киното идва с ролята на джазпевицата Били Холидей във филма “Lady Sings the Blues”. Списание “Billboard” я определя като “артистката на века”.

За себе си Даяна Рос казва: “Аз не съм икона, дива, кралица… Това са само етикети. А аз никога не съм разбирала етикетите. Просто съм доволна от това, което съм, и мисля, че си личи. Ако има някой, който да вярва в мен, мога да преместя планини”.

През 2017 година получава приз за цялостно творчество на Американските музикални награди.

Даяна Рос има 5 деца, 3 от първия си брак и 2 от втория.

Не можеш да седиш и да чакаш някой друг да сбъдне мечтата ти. Трябва да отидеш и сам да направиш така, че да се превърне в реалност. Бори се за мечтите си. Никой няма да го направи вместо теб.

Вместо да гледам назад към миналото, предпочитам да си представям къде бих искала да съм след 20 години и да помисля какво трябва да направя, за да стигна там.

Вярно е, че имаш нужда от ментори. Но накрая се оказва, че най-много имаш нужда да повярваш в себе си.

Пътят ми ме доведе тук, където съм днес. Понякога стъпките бяха болезнени и трудни, но ми показваха по-голямо щастие и нови възможности.

Водя си календар. Човек трябва да подрежда приоритетите си правилно.

Научих се да казвам „не“. Научих се да отказвам, когато някой иска от мен нещо, което аз не искам да направя.

Не се бъркам в живота на децата ми. За мен е важно те да се научат да стоят на собствените си крака.

Повече хора са толкова трудни да бъдат удовлетворени. Обикновено ще кажат за теб: „Да, страхотна е, но…“. Така че, защо да търсиш одобрението на всички? Няма как да го получиш.

Наистина вярвам, че мечтите се сбъдват. Понякога просто не се сбъдват точно тогава, когато искаш. Мечтите стават реалност в живота ти, когато настъпи времето им.

Отделяй време, докато вървиш по пътя си, да помогнеш на някой, който е изгубил своя.

Дисциплината е това, което ти помага да осъществяваш мечтите си. Тя е тази, която ти помага да запазиш фокуса си и да обърнеш гръб на неща, които не са ти нужни.

За мен семейството и децата ми са на първо място. Всичко останало, включително и кариерата, идва след тях.

Избирам песни, които идват от сърцето ми. Слушайте ги и ще разберете какво се случва в живота ми…

 

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Той е мой

“Ако ти си станал необходим на другия, ако си станал неотменима част от въздуха край него, от мислите му, никой не може да те...

Вдъхновено от античния град Хераклея Синтика

Ако обичате да четете литературни сюжети, вдъхновени от античността, но вълнуващи днес заради непреходността на любовта и вечната борба между доброто и злото в...

Шарлот Бронте: Несподеленото щастие няма вкус

Шарлот Бронте е сестра на Емили и Ан, които също са писали. Най-известната ѝ творба е „Джейн Еър” и затова се прави грешният извод,...

Антъни Куин – страст до последно

Има филми, които не можеш да пропуснеш, независимо за кой път попадаш на тях от малкия екран. Има актьори, които променят светогледа ни, а...

Сократ: Наслаждавайте се на себе си!

Сократ е древногръцки философ, един от най-важните символи на западната философска традиция. Чрез проучвания и задаване на въпроси той създава нов клон на философията,...