Мики Маус става герой на филм на ужасите (трейлър)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да се срещнат с Мики Маус, но не такъв, какъвто са свикнали да го виждат досега, а като маскиран убиец в хорър, съобщи Би Би Си.

Трейлър за слашър филм беше пуснат на 1 януари, когато в САЩ изтекоха авторските права на „Дисни“ върху най-ранните версии на обичания анимационния герой.

„Просто искахме да се позабавляваме с него“,  каза режисьорът на филма, озаглавен „Капанът за мишки на Мики“.

В същия ден се появи и нова игра на ужасите, вдъхновена от Мики, в която героят е опръскан с кръв.

„Параходът Уили“ (Steamboat Willie) – късометражен филм от 1928 г. с ранни неговорещи версии на Мики и Мини, стана обществено достояние в САЩ на Нова година.

Това означава, че карикатуристи, романисти и режисьори вече могат да преработват и използват най-ранните версии на обичаните персонажи.

Всъщност всеки може да използва тези версии без разрешение или заплащане, отбелязва Би Би Си.

Творците побързаха да се възползват от новите правила, като в същия ден беше пуснат съдържащ сцени на насилие трейлър на филм на ужасите с маскиран като Мики Маус убиец.

В трейлъра на хорър комедията „Капанът за мишки на Мики“ млада жена получава изненада за рождения си ден в игрална зала, но нещата бързо се объркват, когато тя и приятелите й се сблъскват с убиец с ножове, маскиран като популярния герой.

„Място за забавление, място за приятели, място за лов. Мишката е навън“, гласи текстът с червени букви в трейлъра.

„Вижте сега, това е Мики Маус от „Параходът Уили“, който убива хора. Смешно е. Забавлявахме се с него и мисля, че това си личи“, казва режисьорът Джейми Бейли.

Самият филм няма потвърдена дата на излизане, но се очаква да бъде пуснат през март тази година.

В същия ден беше представена и нова видеоигра, в която също участва Мики от 1928 г.

От студиото Nightmare Forge Games съобщиха, че в играта на ужасите, озаглавена Infestation 88, епидемия от вредители се превръща в нещо по-зловещо.

В началото на трейлъра се чува мъж, който нервно казва: „Мислех, че това са само гризачи, но тук има нещо друго.“ След това на екрана се появява огромен, опръскан с кръв Мики, а около него се разхождат мишки.

Мики не е първият обичан персонаж от детството, който се трансформира в герой на филм на ужасите. Когато стана обществено достояние, Мечо Пух също получи „хорър облик“ в „Кръв и мед“ – един от получилите най-лоши оценки филми на годината.

Според американското законодателство авторските права върху героите могат да бъдат запазени за 95 години, което означава, че героите от „Параходът Уили“ станаха обществено достояние на 1 януари 2024 г.

В миналото „Дисни“ неведнъж се сблъскваше с опасността да загуби авторските права върху оригиналните си анимационни филми.

За първи път се очакваше героите да станат обществено достояние през 1984 г., но Конгресът удължи срока с 20 години. Преди настъпването на следващия срок на валидност през 2004 г. беше прието още едно удължаване с 20 години.

Заради усилията на „Дисни“ да защити своите герои законът дори беше наречен „Закон за защита на Мики Маус“.

Моментът обаче най-накрая настъпи.

„Разбира се, ние ще продължим да защитаваме правата си върху по-модерните версии на Мики Маус и други произведения, които остават обект на авторско право“, казаха от „Дисни“.

Снимка: Youtube

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Пак ще се прегърнем – стихотворение от Михаил Белчев

ПАК ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНЕМ от Михаил Белчев Мен ми стига. Ти си тук. Имаш още мойто рамо. Стига ми, че без звук пак се прегръщаме. Тичам, блъскат се в нас думи, погледи. Никой...

Българската премиера на филма „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е на 12 април (трейлър)

По думите на „Форум филм“ лентата представя безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света...

През 1932 г. National Geographic публикува уникални снимки от България

През 20-те и 30-те години на ХХ век читателите на научно-популярното списание National Geographic имат възможността да преоткрият многобройни кътчета на света чрез цветните...

Навикът притъпява остротата на нашия ум ~ Мишел дьо Монтен

“Човек не е само добър или само лош, а зависи на коя страница ще отвориш душата му и пред какви изпитания ще го поставиш…”,...

Бургаският държавен архив пази снимки и документи, свързани с поета Христо Фотев

БНР-Бургас отбелязва 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“. В нея са включени...