Нова „Книга за здравето“ с лечебни рецепти на Петър Дънов

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Да предпазва околните от болести и да им покаже пътя към смирението и вътрешното равновесие – на това Петър Дънов посвещава почти целия си живот. Новата „Книга за здравето“, която вече е налична в книжарниците със знака на „Кръг“, е отражение на тази негова мисия да лекува духа и тялото на хората. Юбилейното издание с твърди корици и стилно оформление излиза по случай 160-годишнината от рождението на Учителя и 80-годишнината от смъртта му, които се навършват през 2024-та.

Джобният том е предимно с практическа насоченост, като в него са включени най-важните съвети и лечебни рецепти на Дънов, обхващащи състояния от целия медицински спектър: от безсъние, липса на апетит и нервност, през анемия, артрит и кожни проблеми, до диабет, болен стомах, белодробни заболявания и много др.

Но читателите ще намерят също инструкции за физически упражнения и препоръки за вкусна и полезна храна, които ще са от полза на всяко семейство и домакинство. Изданието, както и всички други книги на „Кръг“, можете да намерите на 2 шатра на Пролетния панаир на книгата (на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „проф. Фритьоф Нансен“). Събитието започва този петък – 24 май, и ще продължи до 2 юни.

В просторния увод на „Книга за здравето“, който запознава с живота на Беинса Дуно, авторката Александра Минева споделя: „Мъдростите на Учителя, събрани тук, са безценен наръчник за по-добър живот и едва ли някога ще загубят своята актуалност. Точно обратното – предпоставките, че все повече хора ще се обръщат към тях и ще ги следват, са налице“.

И наистина, осем десетилетия след смъртта на Дънов последователите му продължават да се множат, а влиянието му отдавна излиза далеч извън границите на страната ни. Основател на „Всемирното бяло братство“, той се нарежда сред най-значимите личности в българската история и духовна култура. Неслучайно в класацията на БНТ „Великите българи“ от 2007-а e поставен на второ място след Васил Левски.

Учителя отдава живота си на своето собствено религиозно-философско учение, чиито основни принципи са любовта, мъдростта, истината, справедливостта и добродетелта. Но освен ярката си философия той завещава множество конкретни знания по отношение на здравето, като неизменно следва максимата, че духът и тялото са едно цяло.

В неговата школа теоретичните знания са съчетани с духовни практики, методи за самоусъвършенстване и упражнения за дишане и за контрол на негативните емоции.

„Петър Дънов. Книга за здравето“ е първият том за всеки дом, който „Кръг“ издава през 2024-та, за да напомни за тази най-значима личност в новата ни история. До края на годината се очакват още няколко книги, посветени на неговия живот и дела.

Ето само няколко от десетките рецепти на Учителя, събрани в „Книга за здравето“:

При безсъние

Изпий 2 – 3 чаши гореща вода, като се изпотиш, изтрий се със суха кърпа, помасажирай се, преобле­чи се, изпий още 1 чаша гореща вода и си легни. За освежаване тези бани може да ги правиш два-три пъти седмично.

При висока температура

Ако детето ви има висока температура, дайте му първо очистително, след това да изпие 1 чаша гореща вода, после картофена супица или компот от ябълки или сливи. Ще го поразтриете хубаво, ще го завиете да се затопли.

При главоболие

Ще изпиеш две-три чаши гореща вода на глътки, ще вземеш рициново масло, ще изчистиш стомаха си, ще направиш една топла баня и ще си легнеш. Във водата малко ще стоиш.

На заглавната снимка: Учителя 

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

С най-дългия ден в годината започва празник до безкрай

Тази вечер, малко преди полунощ, настъпва астрономическото лято. Най-дългият ден в годината. Ден, който изпълва душите ни с очакване хубавото да се случи. Нищо не...

Ицко Финци ще представи днес книгата си „Пет пиеси, разказани от актьор“

Днес в кино "Влайкова" в 18.30 часа ще бъде представена книгата на Ицко Финци "Пет пиеси, разказани от актьор", съобщиха от екипа на издателя...

ДА гледаш и да виждаш

На днешния ден, 20 юни, през 1925 година от света на живите си отива едно от големите имена в психотерапията – Йозеф Бройер. Предлагаме...

Салман Рушси: Книгата е версия на света. Ако не я харесваш, я игнорираш.

Ахмед Салман Рушди е британски писател от индийски произход. Роден е на 19 юни през 1947 година в Бомбай. Стилът му, смесващ митология и фантазия...

Галерия „Ракурси“ представя лятна изложба

Лятна изложба е подредена в галерия „Ракурси“ от днес до 12 юли, съобщават от екипа. Експозицията включва произведения на Димитър Буюклийски - Мичи, Едмонд Демирджиян, Георги...