ИЗЛОЖБА | Изкуството идва с OLED технологията

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Изложбата на Ясен Панов ни пренася в бъдещето с картини в звук и светлина

Талантливият български артист Ясен Панов откри първата в България OLED изложба.

Тя включва най-новите и невиждани произведения на изкуството на известния архитект и интериорен дизайнер, популярен със своите новаторски експериментални техники, представени чрез изключителната OLED технология на LG.

Амбициозният и единствен по рода си в световен мащаб проект включва четири уникални OLED инсталации, които с помоща на звук и светлина карат картините да оживеят, отвеждайки посетителите в един друг свят. Изложбата може да се види до 25-и юни в известната модерна Галерия Сан Стефано в София.

Първата в България OLED изложба пресъздава симбиозата между артистичното творчество и технологията на бъдещето – LG OLED.

“Тази колаборация за мен e не само страхотно преживяване, но и предизвикателна възможност да създам невиждано до сега произведение на изкуството, каза Ясен Панов. – Чрез четирите мащабни OLED инсталации от иновативни технологии на LG, аз вярвам, че хората ще преоткрият връзката си с изкуството по един много по-чувствен начин.”

Цоньо Михайлов, търговски мениджър в LG Electronics България, е убеден, че телевизията трябва да бъде много повече от предмет в хола.

“Телевизорите обикновенно имат централна роля както по отношение на интериора, така и по отношение на забавлението в ежедневието на цялото семейство. Следвайки тази философия, ние разработихме новите си телевизори от портфолиото, срещайки модерното изкуство с иноватината технология пред очите ви, каза той.

По този начин към изкуството се присъединяват още няколко уникални произведения, цялото ново портфолио телевизори LG SIGNATURE OLED, начело с невероятния флагман wallpaper TV – модел W7.”

Чрез изкуството новите модели телевизори от портфолиото на LG дебютираха и на българския пазар.

По думете на Михайлов той въплащава в себе си не само човешкия копнеж за изискан дизайн и красиво интериорно решение, но и задоволената ни потребност да се наслаждаваме на любимото си телевизионно сържание по възможно най-добрия начин, а именно – професионалното кинематографско качество на картината в комфорта на собствения ни дом.

Цветовете засияват ярко в картините „Стълба към Рая“, „Ключът към твоето сърце“, „Ангели летят в траур бял“, „Портрет с рокля и бомбе“, „Два кентавъра стават едно цяло“, „Една котка се разхожда в заспалия град“.

Петя Стоянова

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Пенчо Славейков: Всичко, което са прави за народа без народа, не е праведно, не е законно

Пенчо Славейков е един от големите български интелектуалци. Творчеството му е необятно, обхващащо от реалистични поеми с граждански мотиви до дълбоко философски и индивидуалистични...

АЛФРЕД АДЛЕР | Смисълът е в нашата връзка със света

Алфред Адлер е роден във Виена през 1870 г. в принадлежащо към средната класа семейство на евреин-търговец. Завършва медицина във Виенския университет през 1895...

„Шлагерменът“ Стефан Димитров на 75 (видео)

Стефан Димитров завършва Теоретико-композиторски и диригентски факултет в БДК (днешната НМА “проф. Панчо Владигеров”) през 1977 г. През 90-те години заема отговорни ръководни постове:...

Ретроспективна изложба в Националната галерия: 90 години от рождението на Васил Чакъров

Ретроспективната изложбата на Васил Чакъров (1934 - 2018), с предоставени от неговите наследници произведения, представя художника в областта на живописта, графиката и рисунката чрез...

ЯН ФЛЕМИНГ | Цигари, алкохол и много книги…

Роден е на днешния ден, 28 май 1908 г. в Мейфеър, Лондон в семейството на консерватора и член на парламента Валънтайн Флеминг. Учи в...