Pop-up Cineplex – новото арт пространство за кино в София

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Новото арт пространство в София Pop-up Cineplex, известно и като „Блатото“ ще представи Алтернативен кинопреглед с над 75 часа съвременно българско игрално, документално и анимационно кино с висока художествена стойност и без ограничения в жанровете и формите. Зрителите ще може да видят филми на режисьори като Камен Калев, Андрей Паунов, Драгомир Шолев, Светослав Драганов, Илиян Метев, Ралица Петрова, Тонислав Христов, Весела Данчева, Иван Богданов, Ася Кованова и Андрей Кулев, както и да се срещнат с някои от тях.

Pop-up Cineplex ще представи програмата Pop-up Cineplex – АЛТЕРНАТИВЕН КИНОПРЕГЛЕД между 24 и 31 май в три специално адаптирани пространства. Към съвременната филмова селекция е отредено почетно място за реставрираните копия на две кинокласики от миналия век “Привързаният балон” на Бинка Желязкова и “Парчета любов” на Иван Черкелов.

Програма с вход свободен, която ще продължи и в началото на юни,  “Срещи със съвременното българско кино”, включва иновативен формат с дискусии на живо, в които режисьорите Камен Калев, Андрей Паунов и Светослав Драганов ще анализират филмите си по време на специални прожекции.

Каним публиката в нашето пространство да се потопи в ритмите на съпътстващите музикални събития. Подобно на филмовата селекция, ще има и музика в различни жанрове, вариращи от класика, през джаз до алтернативни електронни композиции, споделят организаторите.

Алтернативният синеплекс е разположен в индустриален микрорайон в сърцето на града на булевард “Тотлебен” 34 и е дестинация за неконвенционални прожекции и културни събития, които ще обединят различни изкуства, автори и публики, и отварят възможност за свободен диалог.

Pop-up Cineplex се реализира от Еquipaж с подкрепата на Националния филмов център, Програма “Култура” на Столична община и с любезното съдействие на различни партньори.

POP-UP CINEPLEX // АЛТЕРНАТИВЕН КИНОПРЕГЛЕД се открива на 24 май с две безплатни прожекции. От 18:30 часа е прожекцията на филма на Камен Калев „Февруари“, с която се открива програмата „Срещи със съвременното българско кино“, а от 20 часа започва легендарният филм на режисьора Бинка Желязкова по текста на Йордан Радичков „Привързаният балон“ с реставрираната му версия.

Зад Equipaж стоят няколко кинематографисти ентусиасти – Иван Чертов, Кирил Паликарски, Борис Митрев и Константин Василев, към които се присъединяват режисьорът Андрей Паунов и сценаристката Катерина Ламбринова. Те организират Pop-up Cineplex заедно с артистите от “Работилница Пункт“.

ДНЕВЕН БИЛЕТ: 18 лв.

БИЛЕТ ЗА ДВА ДНИ: 30 лв. – https://epaygo.bg

БИЛЕТ ЗА ВСИЧКИ ДНИ: 60 лв. – https://epaygo.bg

Ето и програмата на Алтернативния кинопреглед по дни и часове:

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Жак Офенбах – виновникът за „развратното“ събличане в ритъма на канкан

Смята се, че канканът (или френският танц, както го наричат англичаните, на френски буквално – шум, суматоха) се е появил в Париж през 30­-те...

С най-дългия ден в годината започва празник до безкрай

Тази вечер, малко преди полунощ, настъпва астрономическото лято. Най-дългият ден в годината. Ден, който изпълва душите ни с очакване хубавото да се случи. Нищо не...

Ицко Финци ще представи днес книгата си „Пет пиеси, разказани от актьор“

Днес в кино "Влайкова" в 18.30 часа ще бъде представена книгата на Ицко Финци "Пет пиеси, разказани от актьор", съобщиха от екипа на издателя...

ДА гледаш и да виждаш

На днешния ден, 20 юни, през 1925 година от света на живите си отива едно от големите имена в психотерапията – Йозеф Бройер. Предлагаме...

Салман Рушси: Книгата е версия на света. Ако не я харесваш, я игнорираш.

Ахмед Салман Рушди е британски писател от индийски произход. Роден е на 19 юни през 1947 година в Бомбай. Стилът му, смесващ митология и фантазия...