Предполагаеми мумии на „извънземни“ същества бяха показани в парламента на Мексико

Споделете, харесайте, последвайте ни:

 

Предполагаеми мумии на две „извънземни“ същества бяха представени по време на изслушване в парламента на Мексико и предизвикаха смесица от изненада, недоверие и подигравки в социалните мрежи, предадоха АФП и Ройтерс.

Те бяха изложени в две малки витрини, когато за първи път конгресмените в страната официално обсъдиха въпроса за възможен извънземен живот.

Предполагаемите останки на извънземни същества са сиви на цвят, а чертите на лицата наподобяват човешките. Те бяха донесени от Хайме Маусан – мексикански журналист и изследовател, който казва, че е намерил двете мумифицирани тела в платото Наска в Перу през 2017 г.

„Това са нечовешки същества. Не искаме да ги наричаме извънземни, защото не знаем“, заяви той по време на пленарното заседание, свикано от депутата от управляващата партия Серхио Гутиерес. Той мотивира дискусията с обяснението, че подобен дебат е от „обществен интерес“.

Маусан обясни, че чрез въглеродно датиране, направено от учени от Националния автономен университет на Мексико, е установено, че „тези същества са на около 1000 години“.

Институтът по физика към местното висше училище потвърди в разпространено изявление, че е направено изследване, но само за определяне на възрастта, но не и на произхода на екземплярите.

Лабораторията „се дистанцира от всякакво последващо използване, тълкуване или невярно представяне, направено с получените резултатите“, допълват от Института по физика.

По време на изслушването Гутиерес поиска от участниците в дебата да положат клетва, че ще говорят истината.

Конгресменът каза, че Хайме Маусан е настоял да се проведе заседание по темата, след като през юли бивш служител на разузнаването на САЩ съобщил в комисия на Конгреса, че хората не са сами във Вселената, и че американските власти прикриват доказателствата.

През май НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход при изясняване на произхода на т.нар. неидентифицирани аномални явления.

Изслушването в Мексико предизвика както учудване, така и подигравки, включително шеги, придружени от снимки на съществото от филма „Извънземното“ на режисьора Стивън Спилбърг.

Събитието „показва презрението, което тази страна изпитва към науката“, пише потребител в социалната медия „Екс“, известна доскоро като Туитър.

Други споделиха видеоклипове от събитието с думите „марсианците пристигнаха“. Появи се и призив Хайме Маусан да бъде назначен за „президент на междугалактическите отношения“.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Неподправеният благодетел: Евлоги Георгиев

Роденият на днешния ден Евлоги Георгиев дарява 6 милиона лева и имот, за да се издигне храм на знанието. Можел е да ги изхарчи...

Това ми стига

АЛИКАНТЕ Един портокал на масата. Роклята ти – на пода. A ти – в леглото ми. Прекрасни мигове на настоящето. Свежестта на нощта. Топлината на моя живот. Жак Превер АRTday.bg  

В 30 фигури великолепният Павел Койчев разказва историята на човека (снимки)

През 2019 г. зала "Райко Алексиев" на СБХ бе изпълнена с едно цялостно произведение на Павел Койчев - подобно на предходните му изложби "Нещо...

Разкази на режисьора Педро Алмодовар излизат на български език

Тази книга е най-близка до фрагментирана автобиография, непълна и донякъде криптирана. Все пак вярвам, че читателят ще добие максимална представа за мен като филмов...

Махатма Ганди: Десет принципа за промяна на света

„На бъдещите поколения ще бъде трудно да повярват, че някога такъв човек, от плът и кръв, е ходил по земята.” Това са думите, които...